Svjetski prvak u Monopolu ima ključni savjet za igrače kako pobijediti u ovoj igri

0
Radiosarajevo.ba
Svjetski prvak u Monopolu ima ključni savjet za igrače kako pobijediti u ovoj igri
Foto: Pexels / Trikovi za pobjedu u Monopolu

Ako se smatrate dobrim u Monopoliju, samo pričekajte dok ne upoznate Nicolò Falconea. U svakodnevnom životu, Falcone je advokat i komičar iz Venecije, ali izvan posla nosi titulu svjetskog prvaka u monopolu.

Jeste li uopće znali da tako nešto postoji?

Pa, postoji, a Falcone je branitelj naslova nakon što se prvi put prijavio i osvojio natjecanje 2015. godine. Očito je da Falcone igra malo drugačiju ligu od nas koji sjednemo sa svojim obiteljima i završimo u žestokim raspravama oko toga ko kome treba platiti, ali na kraju dana, to je i dalje ista igra .

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Denis Zvizdić o napadu u Gacku: Zaustavite one koji žele izazvati međuetničke incidente!

Ipak, Falcone je primijetio da profesionalni igrači znaju sve savjete i trikove koji postoje u igri, pa iako postoji element sreće u pobjedi, on je podijelio par dobrih savjeta za pobjedu.

Obraćajući se Guardianu, Falcone je otkrio: "Kupite tri kuće na svakom imanju kada posjedujete kompletan set. Također, zatvor je vaš neprijatelj na početku igre, ali vaš najbolji prijatelj na kraju. Tada, ako odete u zatvor, ostanite tamo što je duže moguće jer možete skupljati novac sa svoje imovine, ali ne idete oko mape plaćajući drugim igračima. Postoje i Monopoly 'heat maps', koje pokazuju mjesta na koja se najviše pada."

Sve su ovo vrlo korisni savjeti koje treba imati na umu, ali postoji i još jedan savjet koji biste možda nerado prihvatili.

Mapa s pozicijama koje je najbolje kupiti - crvene dobre, plave su loše
FOTO: Reddit: Mapa s pozicijama koje je najbolje kupiti - crvene dobre, plave su loše

"Pročitajte pravila", jednostavno je rekao Falcone. "Ispravno ih poznavati će vam pomoći da pobijedite. Na primjer, možete kupovati i graditi kuće u bilo koje vrijeme, a ne samo kada ste vi na redu."

Ovo će iznimno smanjiti vrijeme - igra koja je Falconeu donijela titulu trajala je samo 47 minuta.

"To nije zato što sam ja Maradona iz Monopolyja", rekao je. "Ali zato što znam pravila. To ne bi trebala biti igra od pet sati."

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije