Savjeti za nadolazeću sezonu: Uz ove biljke riješite se komaraca jednom zauvijek

0
Radiosarajevo.ba
Savjeti za nadolazeću sezonu: Uz ove biljke riješite se komaraca jednom zauvijek
Foto: Dreamstime / Komarci

Dok čekamo najezdu komaraca, važno je na vrijeme poduzeti korake kako bismo se pripremili za borbu protiv ovih dosadnih insekata.

Srećom, postoje biljke koje nam mogu pomoći u ovoj borbi.

Bosiljak, osim što je popularni začin, ima i svojstvo koje komarci ne podnose. Esencijalna ulja prisutna u bosiljku pokazala su se toksičnim za komarce, što ga čini korisnim sredstvom za odbijanje ovih insekata.

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Osvježite zidove bez krečenja: Sve što treba je da ih očistite ovom smjesom

Lavanda je još jedna biljka koja je poznata po svojoj sposobnosti da tjera komarce, ali i moljce i muhe. Mirisna lavanda može se koristiti tako što ćete je posaditi u kući, vrtu ili na terasi, ili jednostavno utrljati lavandino ulje na kožu kako biste se zaštitili od komaraca.

Ružmarin i kadulja također su korisne biljke u borbi protiv komaraca. Ako se nalazite na otvorenom, poput druženja na otvorenom uz roštilj, dodavanje malo kadulje ili ružmarina u vatru može otjerati komarce svojim mibrisom.

Stoga, uz pomoć ovih biljaka, možemo se pripremiti za nadolazeću sezonu komaraca i uživati u bezbrižnom vremenu na otvorenom, piše Zadovoljna.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije