Svećenik od biskupa zatražio razrješenje: "Zaljubio sam se"

3
Radiosarajevo.ba
Svećenik od biskupa zatražio razrješenje: "Zaljubio sam se"
Screenshot / Don Ricardo Ceccobelli

“Zaljubljen sam”, riječi su koje je na kraju mise izgovorio don Riccardo Ceccobelli, svećenik dijeceze Todi u centralnoj Italiji, zamolivši pritom svojeg pretpostavljenog, biskupa Gualtiera Sigismondija, da ga razriješi svećeničke dužnosti.

“Zaljubio sam se i želim pokušati živjeti tu ljubav”, priznao je don Riccardo svom biskupu Sigismondiju, stoji u saopćenju biskupije, prenosi Hina.

Svećenik, čiji priču nacionalni dnevni listovi prenose u utorak, suspendiran je iz dosadašnje službe i već su pokrenute formalnosti koje će mu omogućiti da ponovno postane laik.

“Jako sam zahvalan don Riccardu na dosadašnjoj Božjoj službi. Istovremeno bih želio da mu njegov izbor ne predstavlja teret, nego da mu zajamči mir i spokoj”, rekao je biskup.

Ceccobelli kaže da je ovakav izbor bio jako težak za nekoga ko voli i poštuje Crkvu.

“Ne mogu i dalje ostati dosljedan i transparentan u odnosu s Crkvom, kao što sam dosad oduvijek bio”, rekao je svećenik, koji je priznanje izgovorio pred svojim vjernicima i u prisutnosti biskupa na nedjeljnoj misi.

Kako piše Corriere della Sera, u malome gradu blizu Perugije “svi su znali” što se događa i “kružile su glasine da je don Riccardo viđen sa ženom”.

Ali, ni u medijima ni u saopćenju biskupije nema podataka o identitetu one koja je ukrala don Riccardovo srce.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije