Šef civilne zaštite priveden zbog nasilja: Zatekao ženu i svećenika u kući

0
Radiosarajevo.ba
Šef civilne zaštite priveden zbog nasilja: Zatekao ženu i svećenika u kući
Foto: Telegram.hr / Josip Varga

Josip Varga (56), šef Civilne zaštite Grada Otoka i predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a u Komletincima u Hrvatskoj, zajedno sa svojim 24-godišnjim sinom priveden je zbog porodičnog nasilja i prijetnji počinjenih u njegovoj kući u Komletincima.

Varga junior i Varga senior, kako je Telegramu (ne navodeći njihova imena) potvrdila Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, ta su kaznena djela počinili protiv 43-godišnjakinje, te protiv 47-godišnjaka, 27. decembra prošle godine oko 20:30 sati. 

Kako neslužbeno saznaje Telegram, osobe koje se spominju kao žrtve porodičnog nasilja i prijetnji su Vargina supruga, te svećenik iz obližnjeg, dvadesetak kilometara udaljenog mjesta Slakovci, također u Vukovarsko-srijemskoj županiji. Kako se on zatekao u Varginoj porodičnoj kući nije poznato. 

”Temeljem naloga Županijskog suda u Vukovaru, policijski službenici su obavili pretragu doma i drugih prostorija 56-godišnjaka u Komletincima, te tom prilikom pronašli i oduzeli nekoliko komada streljiva. Uz kaznene prijave, obojica osumnjičenih su 29. prosinca predani pritvorskom nadzorniku. Nakon ispitivanja osumnjičenika, Općinsko državno odvjetništvo u Vinkovcima, rješenjem im je odredilo mjere opreza zabrana približavanja žrtvama i zabrana ostvarivanja kontakta sa žrtvama te su pušteni na slobodu”, piše u odgovoru PU Vukovarsko-srijemske na Telegramov upit. 

Varga je bio jedan od najbližih saradnika gradonačelnika Otoka Josipa Šarića, saborskog zastupnika HDZ-a, pa su se novinari Telegrama  obratili Šariću za komentar.

Umjesto toga iz Grada Otoka poslana im je Vargina pisana ostavka na mjesto načelnika Stožera civilne zaštite tog grada, datirana s 31. decembra. Varga navodi kako ostavku podnosi ”iz osobnih razloga”. 

Također iz ”osobnih razloga” podnio je i ostavku na mjesto predsjednika temeljnog ogranka HDZ-a u Komletincima

Varga nije želio komentirati dok slučaj ne bude završen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije