Šta će biti s kvizom 'Ko želi biti milioner' kada Hrvatska uvede 'euro'

1
Radiosarajevo.ba
Šta će biti s kvizom 'Ko želi biti milioner' kada Hrvatska uvede 'euro'
Foto: HRT / Kviz 'Ko želi biti milioner'

Hrvatska će se 1. januara iduće godine pridružiti zemljama u eurozoni, a tada će euro zamijeniti kunu i postati službena valuta u susjednoj nam zemlji.

Građane Hrvatske očekuju velike promjene, a mnoge zanima šta će se dogoditi s nagradnim fondom u kvizu "Ko želi biti milioner" i hoće li se dogodine takmičari boriti za milion eura umjesto dosadašnjih milion kuna.

"U ovom trenutku možemo reći kako su sve opcije otvorene - nije u potpunosti isključena mogućnost da se naši takmičari natječu za milion eura, ali vjerojatnija je opcija da će se stablo novca okvirno 'kretati' oko sadašnjih iznosa u kunama preračunatim u eure", rekli su s HRT-a za Index.

Ivica Puljić tvrdi: Odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

Ivica Puljić tvrdi: Odgođeno glasanje o rezoluciji o Srebrenici

Nagradni fond Milionera u nekim zemljama pokrivaju sponzori, a izgleda da postoji mogućnost da će i HRT razmisliti o toj opciji.

"Razmišlja se o tome da nagradni fond bude što atraktivniji, pa ćemo stoga razmotriti sve opcije koje budu na raspolaganju", kažu.

Milioner je, kažu s HRT-a, i dalje jako popularan među gledateljima.

"Gledanost Milionera danas i u razdoblju od 2002. do 2010. godine teško je usporediva, jer je medijski kontekst potpuno drukčiji i navike gledatelja su iz temelja promijenjene. Gledanost Milionera danas kreće se oko 15 posto sharea u premijernom prikazivanju. Također, važno je napomenuti da danas, jednako kao i prije 20 godina, imamo stalnu publiku koja ne propušta niti jednu novu emisiju Milionera", zaključuju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije