Srbijanci ogorčeni situacijom na popularnoj hrvatskoj plaži: 'Zamisli, još platiš za ovo'

1
Radiosarajevo.ba
Srbijanci ogorčeni situacijom na popularnoj hrvatskoj plaži: 'Zamisli, još platiš za ovo'
FOTO: Radiosarajevo.ba / Plaža u Hrvatskoj

Sezona godišnjih odmora u punom je jeku, a društvene mreže preplavljene su fotografijama i video zapisima koji prikazuju stvarno stanje na popularnim morskim destinacijama. Ovog puta pažnja je usmjerena na Hrvatsku i jedno od njenih najpoznatijih ljetovališta – Bašku Vodu.

Fotografija plaže u Baškoj Vodi koja ovih dana kruži društvenim mrežama pokazuje pretrpanu plažu prepunu suncobrana, ležaljki i kupača koji su "okupirali" plićak. Ovo mjesto, zajedno s drugim destinacijama na Makarskoj rivijeri, omiljeno je među balkanskim turistima za ljetni odmor.

Posljednjih dana sve veći broj ljudi priča o rastućim cijenama smještaja i hrane u ugostiteljskim objektima. Uprkos tome, čini se da posjetitelja u Baškoj Vodi ne manjka, što potvrđuju i fotografije koje prikazuju prepune plaže. Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavila je da je zemlju u julu posjetilo 4.67 miliona turista, što je tri posto manje u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Velika tragedija: Poginuo Dženan Uščuplić, proslavljeni igrač i trener FK Sarajevo

Velika tragedija: Poginuo Dženan Uščuplić, proslavljeni igrač i trener FK Sarajevo

Fotografija pretrpane plaže u Baškoj Vodi brzo je postala viralna na društvenoj mreži X. Mnogi korisnici zapitali su se "kako nekome ovo može biti odmor". Jedan korisnik duhovito je odgovorio: "Izvrneš se i gledaš koga ima".

Među komentarima su se našli i mnogi koji su izrazili svoje nezadovoljstvo gužvom i visokim cijenama. "Zamisli još platiš za ovo", "Ovo je patnja koja se plaća" i "Za mene je to kazna" samo su neki od komentara šokiranih korisnika iz regije. Ali, bilo je i onih koji su branili gužvu na plaži, naglašavajući da mnogi nemaju novac za luksuzne destinacije i privatne plaže te da jedva skupe godišnji budžet za ljetovanje.

Jedan korisnik napisao je: "Mojoj porodici je ovo bio odmor godinama dok nisu stali na noge. Nosim lijepe uspomene s tih ljetovanja. Neki to vole dok nemaju za bolje", čime je djelomično ublažio negativne komentare svojih kolega s društvene mreže, piše Klik.

[twitter]https://twitter.com/VelikiTers/status/1820823876709777757/twitter]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije