Šokantan trenutak u "Životu na vagi": Doktorica pokazala kako izgledaju jetra i srce okruženi masti

2
Radiosarajevo.ba
Šokantan trenutak u "Životu na vagi": Doktorica pokazala kako izgledaju jetra i srce okruženi masti
Foto: RTL / Život na vagi

Pred kandidatima TV showa "Života na vagi" bio je još jedan veliki izazov, ovaj put vodeni, a najviše su strahovali da se ne prevrnu iz čamca.

Podijelili su se u parove - tri para po timu i jedna osoba koja je išla u čamce sama - te su veslali kako bi pokupili što je moguće više pločica koje su se nalazile s jedne i druge strane. Par koji je u međusobnom dvoboju osvojio više bodova osvojio je pola kilograma prednosti na vaganju za svoj tim. A da ne bi sve bilo jednostavno - rafting čamci plavog i crvenog tima bili su povezani konopom.

Svi su kandidati dali su zadnji atom snage u međusobnim okršajima, a na kraju je rezultat bio izjednačen - oba tima dobila su minus jedan kilogram na sljedećem vaganju. "Kakvi treneri, takvi i timovi - fair play od početka do kraja", komentirao je Edo, a i timovi su zaključili kako je tako najpravednije.

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ko je žena koja je lupila šakom o sto i 'ušutila' Vučića na sjednici Vijeća sigurnosti UN?

Ovo je 6 grešaka koje ponavljate, a spriječavaju mršanje

Ovo je 6 grešaka koje ponavljate, a spriječavaju mršanje

Doktorica kandidate suočila s neugodnim činjenicama

Kasnije su išli na masterclass, gdje su ih čekali treneri i doktorica Mima Georgieva, koja je govorila o pretilosti te kako je u Hrvatskoj trenutno 65% stanovništva pretilo. Po tome je Hrvatska prva u Europi.

"Debljina je postala dijagnoza, debljina je bolest“, rekla je doktorica, koja je nastavila o uzročnicima debljine poput nezdrave prehrane, pušenja, genetike, psiholoških faktora, stresa, uzimanja tableta... Za primjer je uzela kandidatkinju Anju koja trenutno zbog debljine ne može ostati trudna te kandidata Dominika, kojem je pokazala koliko uzima tableta godišnje, čak 1825! "Kad vidite koliko je to tableta u zdjeli, šokantno", komentirali su treneri.

Život na vagi
Foto: RTL: Život na vagi

Doktorica je potom pokazala kako izgledaju srce i jetra kandidata Filipa okruženi gomilom masti, što je sve potreslo. Željki je potom objasnila da ima genetsku predispoziciju za pretilost i da je glava jako bitna da dobije bitku protiv genetike. Nakon predavanja kandidati su priznali da se osjećaju jako zabrinuto - i za sebe i svoju porodicu, piše Index.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije