Snimio misteriozno stvorenje na plaži, mještani upozoravaju: "To je ubica pasa"

Radiosarajevo.ba
Snimio misteriozno stvorenje na plaži, mještani upozoravaju: "To je ubica pasa"
Foto: Facebook / Morski zec (Australija)

Misteriozno stvorenje na plaži u nedaleko od australskog Pertha završilo je na društvenim mrežama, a osoba koja ga je snimila pitala je ljude da mu pomognu identificirati "ovu stvar što sliči na vanzemaljca".

Fotka je nastala na plaži Leighton, a lokalci su se odmah javili, nazivajući neobično stvorenje "ubicom pasa" i upozoravajući da ispušta otrov koji može biti koban za čovjekovog najboljeg prijatelja, prenosi Daily Mail. 

Naučnici su ubrzo razriješili misteriju i otkrili da se radi o morskom zecu koji je poprilično uobičajena pojava u Australiji. Obično su veliki dvadesetak centimetara, ali mogu doseći i do 14 kilograma.

Misteriozno stvorenje iz Australije - undefinedFoto: Facebook: Morski zec

Nemaju prirodnih neprijatelja zbog toksina koje izlučuju kad se osjećaju ugroženo, ali i zbog svoje sposobnosti kamuflaže.

Profesor Culum Brown sa Univerziteta Macquarie upozorio je da zaista mogu biti smrtonosni za pse.

"Problem sa psima je taj da ih oni često ližu ili ih pokušavaju pojesti pa se otruju", rekao je za Australian Geographic.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije