Munjevita potjera u Banjoj Luci za misterioznim Audijem A7

Radiosarajevo.ba
Munjevita potjera u Banjoj Luci za misterioznim Audijem A7

Trojica mlađih Roma ugurali su na silu četvorogodišnje dijete u audi A7 i velikom brzinom automobilom se udaljili u nepoznatom pravcu.

Ovako je glasila uznemirujuća dojava koju su prošle sedmice primile sve policijske patrole na teritoriji Banje Luke, nakon čega je uslijedila munjevita potjera za misterioznim vozačem ulicama grada.

U trenucima koji će uslediti, policija je u rekordnom vremenu uspjela locirati automobil i sumnjivog vozača i to u banjalučkom naselju Veseli brijeg, te uspješno rješiti slučaj bez posljedica.

"U dojavi koja je upućena 18. decembra ove godine u popodnevnim časovima se preciziralo da su Romi starosti oko 30 godina i da su u automobil A7 nasilno uvukli dijete koje je u rukama držalo igračku. Gotovo iste sekunde sve raspoložive patrole su krenule u akciju traženja sumnjivog automobila, odnosno vozača i saučesnika", ispričao je izvor "EuroBlica" iz Policijske uprave Banjaluka.

Olakšavajuća okolnost bila je ta što je policija imala i dio registarskih tablica luksuznog automobila u kojem je odvezeno dijete.

"Niko sa sigurnošću nije znao da li se radilo o otmici, ali je ovakva informacija došla od građana i nikome nije padalo na pamet da je prepusti slučaju, jer se radilo o djetetu", objasnio je izvor iz policije.

Zahvaljujući brzoj reakciji banjalučka policija uspela je locirati automobil i njegovog vlasnika, nakon čega je uslijedilo olakšanje, jer se ispostavilo da se nije radilo o otmici, već o nesporazumu, odnosno pretjeranom strahu kod građana.

"Nakon kraće potrage, policija je uspjela pronaći automobil audi A7 i njegovog vlasnika i to u banjalučkom naselju Veseli brijeg, a nakon razgovora utvrđeno je da se nije radilo o otmici, već da je u pitanju dijete vlasnika automobila kojem se očigledno nije svidjelo što mora napustiti igru i krenuti kući", objasnio je izvor "EuroBlica".

Dodaje kako su građani vjerovatno bili uznemireni kada su vidjeli da uplakano dijete ulazi u automobil u kojem su bili Romi, nakon čega su tu uzneirenost prenjeli i na policiju.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije