Objavljeni snimci: Kako su Amel Sejfović i ostali opljačkali banku na Ilidži

Radiosarajevo.ba
Objavljeni snimci: Kako su Amel Sejfović i ostali opljačkali banku na Ilidži
Pred Kantonalnim sudom u Sarajevu već mjesecima traje suđenje Amelu Sejfoviću i ostalim članovima grupe , koja je optužena da je u novembru 2015. godine opljačkala Raiffeisen banku na Ilidži.

Prilikom ove pljačke ubijena je i jedna osoba, a riječ je o biciklisti Kemi Bašiću, te je to dodatni teret u optužnici za ovu grupu.

Ipak, Sejfović i ova grupa postali su posebno poznati javnosti nakon što je Sejfović početkom septembra ove godine pobjegao iz pritvorske jedinice KPZ-a u Sarajevu. Tada je boravio osam dana u bjekstvu, a pronađen je i ponovno uhapšen na području općine Visoko.

Zbog ovog bjekstva protiv Sejfovića i još sedam optužnica podignuta je i nova optužnica, kojom se Sejfović tereti za bjekstvo i prijetnje vatrenim oružjem, a ostale osobe za saučesništvo u bjekstvu.

S druge strane, osim Sejfovića, u predmetu pljačke banke optuženi su i Alma Sejfović i Arif Hajradinović, koji su također u pritvoru, te Nizama Beširević, Goran Šakota i Haris Hajrović, kojima je dopušteno da se brane sa slobode.

Ova spektakularna pljačka banke svojevremeno je izazvala veliku buru u javnosti, a odnedavno su u javnost dospjeli i snimci pljačke, zabilježeni sigurnosnim kamerama u ovoj banci.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije