Smrdljivi martini ponovno su se pojavili: Evo nekoliko načina kako ih se riješiti, uz jedan hit trik

0
Radiosarajevo.ba
Smrdljivi martini ponovno su se pojavili: Evo nekoliko načina kako ih se riješiti, uz jedan hit trik
Foto: Pexels / Ilustracija

Ponovno je najezda smrdljivih martina. Nalazimo ih na odjeći koja se suši na balkonu, na prozorima, u kuhinji. Mogu se zavući svugdje, ali ima načina kako ih se riješiti ili barem smanjiti njihov dolazak u dom.

Prvo i osnovno jest da zaštitite svoje prozore i balkonska vrata. Ako nemate novca za skupe komarnike koji se ugrađuju na stolariju, uvijek možete kupiti one jeftine mrežice koje ne koštaju više od 2 eura (4 KM) i polijepiti ih na okvire prozora koje često otvarate. Pobrinite se i da nemate nikakvu rupu na prozoru ili vratima jer su smrdljivi martini kao i komarci, kroz najmanju rupicu će se uvući u vaš dom.

Kako bi spriječili njihov ulazak u vašu kuću, poslužite se trikom koji je mnoge iznenadio - žutim papirom. Ove kukce privlači žuta boja pa u dvorištu vaše kuće ili na balkonu stana polijepite žuti papir na koji će ovi dosadni kukci dolaziti

'Žene u crnom' o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici: 'Ovo je historijski događaj'

'Žene u crnom' o usvajanju Rezolucije o genocidu u Srebrenici: 'Ovo je historijski događaj'

Umjesto raznoraznim otrovnim sprejevima, riješite ih se potom jednostavnom mješavinom vode i sapuna. U određenu količinu vode ulijte jedan do dva posto tekućeg sapuna i tom mješavinom poprskajte ove smrdljive kukce.

Smrdljive martine odbija i miris bijelog luka i mente pa ih postavite ispred svojih prozora ili vrata. Ako su i ušli u vaš dom, ne zaboravite da ih ne smijete stiskati da bi ih ubili jer tada ispuštaju onaj odvratni smrad. Radije ih usisajte usisavačem, nježno ih pokupite toalet papirom i bacite u WC školjku ili na njih prislonite ljepljivu traku i tako ih ulovite, prenosi Večernji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije