Sjećate se priče o bogatašu koji troši milione da zaustavi starenje: Tvrdi da je pobijedio ćelavost

1
Radiosarajevo.ba
Sjećate se priče o bogatašu koji troši milione da zaustavi starenje: Tvrdi da je pobijedio ćelavost
Foto: Prtscr / Youtube / Bryan Johnson želi ostati vječno mlad...

Biohaker Bryan Johnson, koji troši nevjerovatna dva miliona dolara godišnje kako bi promijenio svoju biološku starost, tvrdi da je pobijedio ćelavost i prestao sijediti.

Johnson sudjeluje u dugotrajnom i intenzivnom eksperimentalnom medicinskom programu u nadi da će izgledati puno mlađe nego što zapravo jest. Bilo da se pridržava stroge dijete ili koristi krv svog sina, biohaker čini sve što može kako bi svoje tijelo ponovno učinio što mlađim.

Govoreći u nedavnom videu na YouTubeu, 46-godišnjak je govorio o tome kako mu je njegova transformacija omogućila da zadrži kosu.

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

Britanski izaslanik u UN: "Pozivamo lidere iz RS da obustave svoje secesionistčko djelovanje"

"Genetski bih trebao biti ćelav", rekao je na početku videa.

Biohaker je zatim proveo svoje sljedbenike kroz tri taktike koje koristi kako bi njegova kosa ostala tako gusta - rutinu koja je dio njegovog projekta da ostane mlad.

"Najbolje vrijeme za rad na kosi je prije nego što je počnete gubiti", priča Johnson, prije nego što je rekao da bi ljudi u svojim 20-ima već trebali razmisliti o mjerama predostrožnosti i primijeniti ih prije nego što im kosa počne nestajati.

Dakle, prva stvar koju Johnson radi svako jutro je da krene na terapiju crvenim svjetlom, pri čemu ovaj tehnološki guru šest minuta nosi kapu za terapiju crvenim svjetlom na baterije. Johnson kaže da ovaj praktični uređaj 'povećava protok krvi i također stimulira aktivnost folikula dlake.'

Nakon kape, Johnson primjenjuje lokalni tretman: "Svakodnevno nanosim ovo topikalno sredstvo na svoje vlasište. Vjerojatno ste čuli za topikalne lijekove kao što su Rogaine i Minoxidil 5% – oba su učinkovita."

Želi preokrenuti proces starenja: Muškarac koji ima 45 godina daje milione da se 'podmladi'

Želi preokrenuti proces starenja: Muškarac koji ima 45 godina daje milione da se 'podmladi'

Dalje tvrdi da korištenje ove formule jednom ujutro i jednom navečer može omogućiti agresivan rast kose. I treća i posljednja taktika uključuje proces microneedlinga (mikro igle, op.pr.), koji Johnson radi kako bi 'pojačao učinke topikala'. Ovaj postupak uključuje liječničko osoblje koje koristi valjak s mikro iglama koji se pomjera preko područja opadanja dlaka kako bi se napravili ubodi na koži. Navodno, ove male ozljede uzrokovane iglama mogu pomoći izazvati rast kose.

Johnson dodatno isprobava laserski tretman kako bi pomogao u svom tretmanu protiv starenja i rekao je obožavateljima da će ih obavijestiti o rezultatima. Johnson je prvi put primijetio sijede vlasi u svojim 20-imai kaže da sad koristi GR7, tretman protiv opadanja kose i sijede kose, i Mayraki, biljni ekstrakt koji nanosi jednom sedmično.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije