Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

Radiosarajevo.ba
Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu
Ako imate stare komade namještaja koje niste voljni tek tako da odbacite, pogledajte kako možete da im, uz jednostavne dodatke ili izmjene, nađete novu namjenu i udahnete novi život.

Stara mašina za šivenje dobit će novi život kao toaletni stočić na kome je ogledalo uklopljeno u postojeći poklopac. 

sivaca_masina_kucicanet.jpg - Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

Stara žaluzina od prozora može da se koristi na različite načine. Jedan od njih je da služi za odlaganje pisama i razglednica. Uspomene s odmora ili pisma od dragih osoba će vam tako uvijek biti na dohvatu ruke. 

zaluzina_kucicanet.jpg - Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

Stari krevet ne mora da završi na otpadu, naročito ako je od kvalitetnog drveta. Uz pomoć mašte i malo majstorije, krevet možete preurediti u klupu za baštu. Klupa može da ima i prostor za odlaganje, tako da stari krevet postaje multifunkcionalan. 

klupa_kucicanet.jpg - Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

Svi znamo da drvene palete mogu da se recikliraju i iskoriste na hiljadu različitih načina. A da li znate da je za ovu namjenu potrebno samo nasloniti paletu na zid i to je to? Dobili ste savršeno mjesto za odlaganje baštenskog alata, koji će vam uvijek biti pri ruci. 

paleta_kucicanet.jpg - Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

Ko bi rekao da stara komoda može da postane žardinjera za cvijeće?! Za ovu novu namjenu komode potrebna vam je samo ideja i veoma malo rada – rezultat neće izostati. Originalna žardinjera nikoga neće ostaviti ravnodušnim. 

zardinjera_kucicanet.jpg - Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

Stari kofer je proputovao pola svijeta, šteta je da sakuplja prašinu u podrumu ili na tavanu. Očistite ga, dodajte mu nogare i pretvorite i interesantnu policu koja ujedno služi i kao skladište za različite sitnice. 

kofer_kucicanet.jpg - Šest načina da stari namještaj dobije novu namjenu

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije