Četverogodišnjak kroz strip prikazao "Star Wars"

Radiosarajevo.ba
Četverogodišnjak kroz strip prikazao "Star Wars"
Kada su ratovi zvijezda izašli 1977. godine, nije bilo promotivne robe, igračke su izašle godinu kasnije - fast food-ovi, funko popsi ili posteri, samo beskonačno mnogo trailera.

Imali smo samo film i naša sjećanja na njega.

Jedan četverogodišnjak, koji je kasnije postao filmski novinar, vidio je Ratove zvijezda na premijeri jednog vikenda te godine.

Bio je toliko ushićen da predstavi ono što je vidio, da je odmah nakon što je došao kući, sjeo je za sto da prenese na papir sve što je mogao, dok je njegova mama pravila večeru.

Počeo je s crtanjem stripa tako grozno da biste pomislili da mu je neko pomogao s linijarom, ali crteže koje je slikao u tim neravnim kvadratima pokazale su nivo preciznosti detalja za dijete koje je upravo izašlo iz kina.

djecak_star_wars_crtezi_mashable02.jpg - Star Wars....

Sve to govori o moćnom i oštrom pripovijedanju Georgea Lucasa koje je na ovog mališana, jedva dovoljno starog da zna pisati štampana slova, nagnalo na to da ih pretoči na papair.

Nazvao je ovu malu kreaciju "mini film" koje je njegova mama čuvala u starom fotoalbumu sve ove godine.

U četvrtak, za 40. godišnjicu Star Wars, izvadio je da podsjeti...

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije