Savjeti zlata vrijedni: Zašto je korisno ostavljati kafu u ormaru

0
Radiosarajevo.ba
Savjeti zlata vrijedni: Zašto je korisno ostavljati kafu u ormaru
Foto: Elite Daily / Ilustracija

Povremeno možete primijetiti da vaš ormar ima miris koji se može opisati samo kao pljesniv. Ovaj miris često dolazi od prevelike količine vlage u vašem ormaru, a obično znači da vaš ormar nije dobro prozračen ili da je prostor posebno vlažan.

Ako se ništa ne poduzima, ova se pljesnivost može prenijeti na vašu odjeću, piše House Digest. 

Ipak, nemojte početi paničariti - postoji jednostavan način da spriječite da taj miris pljesnivi prodre u vaše dragocjene džempere, a za to je potreban samo talog kave.Talog kave će djelovati kao dezodorans u vašem ormaru i ukloniti sve neugodne mirise. Osim pljesnivosti, odjeća koja nije dobro osušena ili znojni predmeti također mogu stvarati neugodne mirise u vašem ormaru.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Druge metode poput odvlaživača dobra su stvar za ulaganje, ali ako vaš ormar već ima taj izdajnički miris, neće pomoći da ga se riješite. Osim toga, vjerojatno već imate talog od kave u svom domu, što znači da možete odmah započeti kako bi vaš ormar mirisao svježe. Ovu neočekivanu upotrebu kafe vrlo je jednostavno izvesti.

Prikupite mljevena zrna kafe i vrećicu od gaze prije nego što dodate nekoliko velikih mjerica kafe u vrećicu. Zatim, sve što trebate učiniti je objesiti napunjenu vrećicu u svoj ormar. Za lakše vješanje upotrijebite vješalicu ili kuku — s obje strane ormara.

Ostavite vrećicu s kafom nekoliko dana da učini svoju čaroliju i bit ćete zadivljeni razlikom koju čini u vašem ormaru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije