Sakrila od muža da je dobila 2.000.000 KM i razvela se, on otvorio pismo koje joj je zagorčalo život

0
Radiosarajevo.ba
Sakrila od muža da je dobila 2.000.000 KM i razvela se, on otvorio pismo koje joj je zagorčalo život
Foto: Pexels / Ilustracija

Amerikanka Denise Rossi iz Kalifornije odlučila je 1996. godine razvesti se od svog muža nakon 25 godina braka. Milionski iznos koji je dobila na lutriji je čuvala kao tajnu i nakon potpisivanja papira za razvod.

Nakon što je podnijela zahtjev za razvod, dala je mužu samo nekoliko dana da se iseli. "Samo mi je rekla da napustim kuću. Nikada ranije nije bila ovakva", rekao je kasnije njen bivši suprug Thomas, kome je ponašanje supruge bilo neobično.

Međutim, Denise je imala više od milion razloga za ovakvo ponašanje. Samo 11 dana ranije, ona i njene kolege osvojile su više od šest milijuna dolara (oko 10.7 miliona KM) na jednoj od američkih lutrija koje su međusobno podijelile. Denise je pripalo oko 1.3 miliona (oko 2.3 miliona KM), koje je trebala dobiti u godišnjim ratama između 1996. i 2015. godine.

Murphy se sastao sa Draganom Čovićem: SAD želi da BiH okonča ovisnost o ruskom gasu

Murphy se sastao sa Draganom Čovićem: SAD želi da BiH okonča ovisnost o ruskom gasu

Denise, koja je, kako je kasnije rekla, puno ranije razmišljala o razvodu, tada nije rekla ni riječ svom suprugu. Razvod je bio uspješan i narednih nekoliko godina oboje su živjeli odvojeno.

Zatim je 2004. Thomas dobio pismo iz američke lutrije, inače upućeno njegovoj bivšoj supruzi. Thomas ga je ipak otvorio i sadržaj mu je otkrio da je Denise prije razvoda osvojila nagradu veću od dva miliona KM, o kojoj on ništa nije znao i koja joj se isplaćivala u godišnjim ratama.

Nekoliko dana kasnije tužio je bivšu suprugu. Sud je presudio da je Denise prekršila zakone i izvršila prevaru, i naložio joj da svom bivšem mužu plati 20 godišnjih rata od 66.800 dolara (više od 119 hiljada KM), što je na kraju bila vrijednost njenog cjelokupnog dobitka.

Osvojio skoro 15 miliona KM i sve izgubio: "Sada sam sretniji nego ikad prije, novac je prokletstvo"

Osvojio skoro 15 miliona KM i sve izgubio: "Sada sam sretniji nego ikad prije, novac je prokletstvo"

Advokat Connolly Oyler rekao je za britanski Mirror, koji je prenio priču, da je Denise mogla da zadrži dobitak da je bila iskrena.

"U ovom slučaju, trebalo je da se dogovorim sa Tomasom tokom razvoda", rekao je on. "Na sudu bih, kao njen advokat, mogao da tvrdim da je to njena lična svojina i da bi možda tako sve zadržala. Ali mogli bi i da se svađaju i na kraju dođu do neke vrste dogovora. Međutim, sudija se naljutio zbog njenog nepoštenja i dodijelio suprugu sav novac, javlja Slobodna Dalmacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije