Rijetki poremećaj: Ima 4 godine i tijelo 80-godišnjaka

Radiosarajevo.ba
Rijetki poremećaj: Ima 4 godine i tijelo 80-godišnjaka
Četverogodišnji dječak iz Bangladeša izgleda poput 80-godišnjaka zbog rijetkog poremećaja od kojeg boluje.

Bayezid Hossain iz Magure ima smežurano lice, upale oči, bore, bolove u zglobovima, problema s mokrenjem, a zubi su mu već oslabjeli i ispadaju.

Ovaj neobičan slučaj naziva se progerija.

Premda ovo stanje, nije zarazno, ljudi u mjestu ga izbjegavaju, a djeca se boje igrati s njim iako mu je inteligencija iznadprosječna, piše Daily Mail.

Njegova 18-godišnja majka Tripti Khatun kaže da je zapanjena koliko joj je sin pametan, ali joj se slama srce zbog njegovog izgleda.

"Bayezid je naučio hodati s tri godine, ali kompletne zube imao je već s tri mjeseca. Njegov fizički razvoj je posve abnormalan, ali mentalno je oštar, s njim je divno razgovarati, svjestan je svega i vrlo intuitivan za svoju dob."

Doktori predviđaju da neće živjeti duže od 15 godina, no roditelji se ipak brinu jer smatraju da zbog siromaštva ne mogu dobiti sve potrebne tretmane s kojima bi možda živio duže ili barem kvalitetnije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije