Razlike: Odakle je jeftinije putovati na egzotične destinacije - iz Sarajeva, Zagreba ili Beograda?

0
Radiosarajevo.ba
Razlike: Odakle je jeftinije putovati na egzotične destinacije - iz Sarajeva, Zagreba ili Beograda?
Foto: Google Maps / Jedna od ponuda za Sejšele

Sve više putoholičara biraju egzotične destinacije u Aziji, Africi, Australiji, te Sjevernoj i Južnoj Americi. Popularne destinacije poput Šri Lanke, Sejšela i Zanzibara privlače pažnju, no istraživanje pokazuje da turističke agencije u Sarajevu i Beogradu postaju ozbiljna konkurencija onima u drugim državama regije.

Iako cijene putovanja između ovih gradova nisu značajno različite, nekoliko stotina eura može činiti razliku, posebno s obzirom na već visoke troškove egzotičnih putovanja.

Analizirajući cijene za određene datume i destinacije poput Šri Lanke i Sejšela, zaključak je da su cijene u Sarajevu i Beogradu nešto pristupačnije u usporedbi sa Zagrebom.

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Erna Imamović dijeli svoju priču: Djetinjstvo i gubitak oca u opsadnom Goraždu

Primjerice, putovanje na Šri Lanku krajem marta, u trajanju od 12 dana, iznosi 1.990 eura (3.890 KM) u zagrebačkoj agenciji, dok beogradska agencija nudi 13 dana na Šri Lanci u februaru za 1.499 eura (2.930 KM).

Slično je i s putovanjem na Sejšele, gdje je cijena za 10 dana u zagrebačkoj agenciji gotovo 1.800 eura (3.518 KM), dok se u sarajevskoj agenciji može pronaći za gotovo 1.500 eura (2.932 KM). Najpovoljnija ponuda za Sejšele, trajanja 11 dana, nalazi se u Beogradu za manje od 1.400 eura (2.736 KM).

Ovo istraživanje ukazuje na to da su putovanja iz Sarajeva i Beograda isplativija opcija za putoholičare željne egzotičnih destinacija, piše Direktno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije