Rasprava na Twitteru: Čini se da svi oduvijek pogrešno kuhamo čaj

Radiosarajevo.ba
Rasprava na Twitteru: Čini se da svi oduvijek pogrešno kuhamo čaj
Foto: Pixabay / Ilustracija

Iako se čini da je čaj lako skuhati i napraviti, postoje ljudi koji smatraju da je važno kako kuhate čaj i da se upravo u načinu kuhanja i pripreme čaja krije njegova tajna.

Kako se pravilno pripremaju i piju čajevi

Nedavno se, vjerovali ili ne, upravo zbog toga povela neobična rasprava na Twitteru.

Pisac Joel Golby napisao je na Twitteru da ne može povjerovati da ljudi kada kuhaju čaj ne rade upravo ovu stvar:

"Jednostavno, ne mogu da povjerujem da ljudi ne ostave vrećicu čaja da odstoji u šolji. Mislite da možete da dobijete punoću ukusa tako što ćete malo stisnuti vrećicu kašičicom? Arogancija. Ego. Napusti sobu i udalji se", napisao je on u tvitu, što je izazvalo dalje komentare.

"Možeš da ostaviš vrećicu u šolji, ali moraš stalno miješati čaj da se ne bi na vrhu pojavio tanin poput smeća. Koristi čajnik kao odrastao čovjek", prokomentirao je jedan tviteraš.

"Vrećica sa čajem mora da odstoji u čajniku pet minuta. Čaj koji stoji u šolji ima previše tanina. Vrećica čaja u šolji. Nemoj ako možeš. Spremaj ga u čajniku", dodao je drugi, piše B92.

Neki smatraju da to nije najvažnije i imaju drugačije viđenje pravilne pripeme čaja.

"Polako sipaš vruću vodu u čajnik sa pristojne i prihvatljive daljine i čaj se odmah skuha", još jedan je od komentara.

Ima i onih koji smatraju da je boja najbolji pokazatelj i da je zapravo ona ključna.

Na kraju se ponovno oglasio i pokretač rasprave, pisac Joel Golby i prokomentairao: "Ponekad zaboravite da ste napravili čaj i vraćate se hladnoj šoljici smeđe boje. Visok rizik, visoka nagrada. Čaj za ratnike", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije