Prvo vjenčanje na vrhu Mount Everesta

Radiosarajevo.ba
Prvo vjenčanje na vrhu Mount Everesta
Par iz Kalifornije, James i Ashley penjali su se tri nedjelje kako bi došli do baznog kampa na Mount Everestu na 5.180 metara nadmorske visine.

Ni velika hladnoća, probijanje kroz snijeg niti visinska bolest nisu im smetali, jer su imali nesvakidašnji cilj – vjenčati se na Mount Everestu.

Godinu dana planirali su to putovanje, a kada su došli na vrh, u šatoru su se pripremili za vjenčanje. Iako je bilo vrlo hladno, Ashley je imala klasičnu vjenčanicu, a na nogama gojzerice. Ipak, osmijeh joj nije silazio s lica. Prisjetila se kako su došli na ideju vjenčati se na tako ekstremnom mjestu, prenosi Daily Mail.

"Nakon mnogo razmišljanja odlučili smo da tradicionalno vjenčanje nije za nas. I koliko god smo željeli podijeliti taj trenutak s našom porodicom i prijateljima, oboje nas je privukla ova ideja. Nas dvoje smo veliki ljubitelji prirode i već smo bili na visini od 4.200 metara. Ipak, znali smo da će put do baznog kampa na Everestu biti mnogo teži, i fizički i psihički, od bilo čega što smo do tada iskusili", ispričala je.

Nakon vjenčanja vratili su se helikopterom koji ih je gore čekao. 

vjencanje_moun_everest2_dailymail.jpg - Prvo vjenčanje na vrhu Mount Everesta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije