"Prva mačka" Novog Zelanda: Nesretno stradala Paddles

Radiosarajevo.ba
"Prva mačka" Novog Zelanda: Nesretno stradala Paddles
Mačka "Paddles", koju je udomila novozelandska premijerka Jacinda Ardern, i koja je zbog toga dobila titulu "prve mačke" u ovoj zemlji, stradala je nakon što ju je udario automobil.

Kako je javio Radio Novi Zeland, glasnogovornica Ureda premijerke Sarah Austen-Smith potvrdila je kako je mačku udario automobil u četvrti Point Chevalier, u neposrednoj blizini ureda premijerke. 

"Ne samo mi, svi su mnogo voljeli Paddles. Svako ko je izgubio ljubimca zna kako se trenutno osjećamo", napisala je premijerka Ardern na društvenoj mreži. 

Mačka Paddles je dobila nadimak "prva mačka" obzirom da ju je premijerka Ardern držala u naručju prilikom svoje prve konferencije za novinare, nakon što je izbarana na poziciju šefice Vlade Novog Zelanda.

Ardern, koja je predsjednica Radničke partije, postala je najmlađa premijerka u  historiji ove zemlje, preuzevši Vladu Novog Zelanda sa 37 godina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije