Prostitutke iz Liverpoola se bune: Cijene ruše cure iz Srbije i Hrvatske

Radiosarajevo.ba
Prostitutke iz Liverpoola se bune: Cijene ruše cure iz Srbije i Hrvatske
Prostitutke iz istočne Europe obaraju cijenu seksa u 'crvenoj četvrti' Liverpoola, piše Liverpool Echo u sklopu novinarske istrage o prostituciji u tom gradu.

Echo je istraživao zašto su prostitutke u četvrti Kensington odjednom svoje usluge počele naplaćivati četiri funte, što je znatno jeftinije nego je bilo uobičajeno.

Kao što je poznato, prostitucija je u najvećem dijelu Ujedinjenog Kraljevstva legalna.

Muškarac po imenu Liam, koji kaže da je na sebe uzeo ulogu zaštitnika prostitutki, kaže da većina njih obara cijenu zbog droge. 

"Cure su ovisnice i očajne su. Bore se za posao pa obaraju cijene. Jednom su petorica čekala u redu za 25 funti, to je pet po čovjeku, to je prokleta uvreda. Nisam svodnik, nemam ništa s njihovim novcem. One mi samo kupe hranu ili piće, ne plaćaju me. Samo im čuvam leđa", požalio se Liam.

"Morala sam smanjiti cijenu da privučem mušterije", priča Natalie koja se niz godina prostituira, a jedno je vrijeme s Liamom bila u vezi. "Voljela bih da me je volio, ali to su pusti snovi. Ljudi me dočekaju otvorenih ruku samo kad me vuku u krevet. Za mene je normalno ustati se, obući se i seksati se s drugim muškarcima svaki dan", priča ova djevojka.

Jack koji trenutno živi s Natalie tvrdi da su za niže cijene seksualnih usluga krive djevojke iz istočnih dijelova Europe.

"Neke imigrantice iz Srbije i Hrvatske prodaju seks za manju lovu jer su kod njih troškovi života jeftiniji", misli on i dodaje da su uz to i mnogo ljepše od lokalnih cura te više privlače mušterije.

Izvjesni Jack objasnio je novinarima kako je pad cijena posljedica priliva prostitutki s istoka.

"Te cure su prelijepe u usporedbi s lokalnim djevojkama. Dolaze iz istočne Europe, Srbije, Hrvatske... Nude seks za malo novca, jer je život kod njih daleko jeftiniji nego ovdje", rekao je Jack.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije