Proročanstva koja Baba Vanga nije pogodila za 2018. godinu

Radiosarajevo.ba
Proročanstva koja Baba Vanga nije pogodila za 2018. godinu
/ Baba Vanga

Proteklih godina sve češće u javnosti se piše o nepogrješivim proročanstvima slavne bugarske babe Vange, a nedavno smo mogli čitati i šta je predvidjela za 2019. godinu:

Proročanstva babe Vange: Upoznat ćemo Boga, postati besmrtni a onda je kraj svega

Naime, prije nego što je 1996. umrla, u 85. godini, ostavila je proročanstva koja sežu sve do 51. stoljeća za kada je prognozirala kraj svemira. Ljudi koji joj daju "za pravo" navode kako je pogodila tragične događaje iz 11. septembra 2001, stvaranje tzv. Islamske države i cunami koji se dogodio 26. decembra 2004.  

No, prisjetimo se njenih proročanstava za 2018. godinu - ono kako će Kina preuzeti dominaciju od SAD-a i postati sljedeća super-sila, te da ćemo otkriti novu formu energije na planeti Veneri. Da li je bila u pravu? Ukratko - ne.

Do sada - Kina nije preuzela tron svjetske sile - podaci iz septembra kažu da je rast američke ekonomije bio veći od one u Kini. Iako se zaista vjeruje da će Kina (ili Indija) preuzeti čelništvo na tabeli svjetskih moćnika, SAD i dalje sjede na vrhu.

A, otkriće nove forme energije na Veneri? Pa, nije se dogodilo. Zapravo, NASA (ni drugi svemirski programi) nisu o ovome pričali već dugo. Prije četiri godine, pojavila se teorija kako bi Venera mogla biti sjajan izvor za prikupljanje solarne energije - navodno, 40 posto više nego što možemo skupiti ovdje na Zemlji. No, o tome se više ne govori.

Kako nam je ostao još samo jedan dan u ovoj godini, čisto sumnjamo da će se njena najveća predviđanja za 2018. ispuniti, pa možemo "odahnuti" i kada je riječ o sljedećoj.

Ipak, ukoliko i dalje u vama negdje postoji "crv sumnje" - zabavite ga njenim proročanstvima za budućnosti: svjetska glad će nestati do 2028, polarne kape otopit će se do 2045, kolonije na Marsu imat će i nuklearno naoružanje do 2256, a Zemlja će postati nemoguća za život 2341. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije