Nostradamus i baba Vanga crpili informacije iz njih: Spisi o budućnosti svijeta?

Radiosarajevo.ba
Nostradamus i baba Vanga crpili informacije iz njih: Spisi o budućnosti svijeta?
Ilustracija / Nostradamus i baba Vanga
Akasha, ākāśa u Sanskrtu, odnosno tradicionalnoj indijskoj kozmologiji, opisuje neuhvatljivi, nematerijalni fluid koji prožima čitav svemir te je prijenosnik života, nešto kao zapadnjački koncept etera.

No za razliku od etera, Akasha je prema nekim učenjima svojevrsna memorija u kojoj se bilježi svaka misao, svaki događaj, svaki osjećaj i namjera koji su se ikada dogodili ili će se dogoditi od kada je svijeta i svemira.

Ukratko, prema teozofijskom tumačenju, spisi akasha su svi podaci ikad, zabilježeni u nekoj drugoj dimenziji.

Do tih podataka znaju doći samo najvještiji okultisti, a i oni vide samo djelić.

Kako piše Ancient origins, uvid u spise Akasha imali su i najpoznatiji proroci zapada – Nostradamus i baba Vanga.

Michel de Nostre-dame francuski je liječnik i astrolog koji je ipak ostao najviše upamćen po svojim proročanstvima koje je objavio 1555. godine u 353 katrene.

Nostradamus_wiki.jpg - undefined

Wikipedia: Nostradamus

Dok jedni tvrde kako su njegova proročanstva dvosmislena i podložna tumačenjima kako kome odgovara, njegovi pobornici su uvjereni kako je Nostradamus imao uvid u drevne vještine, te jasno predvidio buduće događaje. 

Vangelia Pandeva Dimitrova Gušterova ili baba Vanga, misteriozna Bugarka koja je umrla 1996. godine u 85. godini života, prilično je poznata ličnost u krugu teoretičara zavjera koji vjeruju kako je ova proročica predvidjela niz prirodnih katastrofa i drugih globalnih događaja mnogo prije nego li su se stvarno i dogodili.

Baba Vanga - undefined

Foto: Arhiv: Baba Vanga

Prije nego li je umrla, baba Vanga, ili kako je još neki zovu – “Nostradamus s Balkana”, ostavila je proročanstva sve do 51. stoljeća, kada vjeruje da će dogoditi smak svijeta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije