Pronašli jedno drugo nakon 31 godinu: Pogledajte trenutak susreta majke i sina

0
Radiosarajevo.ba
Pronašli jedno drugo nakon 31 godinu: Pogledajte trenutak susreta majke i sina
Foto: Screenshot / Youtube / Susret majke i sina nakon 31 godinu

Zdenku Mijalović život nije mazio. Ovoj je ženi 1992. godine centar za socijalnu skrb oduzeo sina. Mislila je da ga više nikad neće vidjeti, a onda se dogodilo čudo. Zbog okrutne situacije u kojoj se našla odlučila je i napisati knjigu "Osuđena". 

Zdenka sada živi u Francuskoj sa svojih troje djece i suprugom. Miloš, sin kojeg nije vidjela otkad je bio beba, čak 31 godinu, uspio je pronaći i kontaktirati preko Facebooka.

Dijete joj je davnih dana oduzeto, kaže, zbog trenutka nepažnje ostalih članova porodice - u razdoblju kada se preselila u Njemačku.

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

Portal Radiosarajevo.ba traži novinarke/novinare

"Te godine sam odlučila sa suprugom iz drugog braka otići u Njemačku. To je bilo vrijeme kada je počeo rat u Jugoslaviji. Otišla sam u potrazi za boljim životom za sebe i svoju obitelj i da stvorim uvjete da tamo dođu i oni.

Međutim, nije bilo šanse da ih dovedem, uveli su vize. Nije bilo linija autobusa, aviona, i u tom kratkom razdoblju dogodio se jedan nesretni događaj u Srbiji, kada je Miloš imao dvije godine.

Na trenutak je ostao sam kraj otvorenog prozora. Vidio ga je susjed, polako se približio i skinuo dijete s prozora. To je bio alarm za policiju i socijalnu službu.

Ni ja, ni biološki otac nismo bili tu, a on ga nije ni želio. Oni su ga uzeli i odmah dali na usvajanje. Nitko me nije ni obavijestio, samo su ga oduzeli i dali", ispričala je Repac.

Nikada ga nije zaboravila, ali nije ni sanjala da će joj se izgubljeni sin javiti - baš na njezin rođendan

Dejan godinama traži brata blizanca: "Mami su rekli da je umro nakon porođaja, ali onda se desi ovo"

Dejan godinama traži brata blizanca: "Mami su rekli da je umro nakon porođaja, ali onda se desi ovo"

"Srednji sin mi je na društvenim mrežama čestitao rođendan, da bi mi nakon nekog vremena stigla poruka "Konačno sam vidio svoju majku".

On je već znao moje ime, ali nije znao gdje sam. Našao me jer je njegova daljnja rođakinja po biološkom ocu došla do njega, i dala mu informacije o meni. On me tražio i vjerojatno je pronašao i profil mog sina - i tako je nastala konverzacija porukama", prisjetila se.

Kada je shvatila što se dešava, uslijedio je veliki šok, a sin joj je odmah rekao da se ne ljuti na nju zbog tužne situacije u kojoj su se našli.

"Pamtim njegove prve riječi koje su bile "Opusti se, šta je bilo, bilo je, ništa ti ne zamjeram".

Napisao mi je da prestanem osuđivati sebe, da me on ne osuđuje, da sam bila nemoćna, da svi mi griješimo i da ćemo biti u redu. Pokušavala sam ga i ranije pronaći, ali mu je porodica koja ga je usvojila dala novo prezime."

Ova žena, koja je također posvojena, kaže da joj je drago što je Miloša usvojila dobra majka te da je svoju knjigu počela pisati kako bi njezin sin saznao pravu istinu. 

"To je bio glavni motiv da objavim knjigu. Počela sam je pisati za sebe, ali sam je zbog njega htjela i objaviti kako bi je pročitao - jer mu ne bih mogla sve to ispričati po redu.

Knjiga je došla do njega i pročitao je u jednom danu", tvrdi Zdenka.

Tokom njezinog gostovanja u televizijskoj emisiji "Novo Jutro", Zdenki je pripremljeno iznenađenje te je susrela Miloša po prvi put.

Sin joj je odmah "pao" u zagrljaj, rekavši da ona nije kriva za ništa i da mu je važno samo da je živa i zdrava.

"Mama, nisi ti ništa kriva, smiri se", rekao je Miloš pokušavajući da umiri Zdenku koja se gušila u suzama, prenosi Slobodna Dalmacija

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije