Pročitajte šta je Baba Vanga prorekla za 2024. - i da li je "pogodila" s predviđanjima za 2023.

6
Radiosarajevo.ba
Pročitajte šta je Baba Vanga prorekla za 2024. - i da li je "pogodila" s predviđanjima za 2023.
Foto: Arhiv / Baba Vanga

Slijepa mističarka Baba Vanga preminula je 1996. godine, a tvrde da je njena sposobnost predviđanja budućnosti navodno bila '85 posto' tačna - njene navodne proročke sposobnosti privukle su pažnju javnosti još u Drugom svjetskom ratu.

I od tada joj se pripisuje predviđanje niza dramatičnih događaja, od potonuća podmornice Kursk 2001. do terorističkih napada 11. septembra.

Slijepa od djetinjstva, Bugarka je navodno također tačno predvidjela tragediju u Černobilu, raspad Sovjetskog Saveza i smrt princeze Diane. Međutim, Baba - koja je napravila predviđanja za svaku godinu do 5079. (kaže da će se tada dogoditi kraj svijeta) - nije baš dobro prošla s predviđanjima za 2023. godinu.

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Dragan Bursać: Arnaudija, suza na licu Banjaluke, od utorka postaje njen najljepši osmijeh!

Prema Sky Historyju, Baba je tvrdila da će solarna oluja s razornim posljedicama pogoditi Zemlju ove godine - jaka solarna oluja se jeste dogodila, ali ne i s razornim posljedicama. Nagovijestila je da će do promjene Zemljine orbite doći 2023. i da ćemo biti pogođeni nuklearnim biološkim oružjem. Najavila je i dolazak vanzemaljaca :) Koliko nam je poznato, to se još nije dogodilo. Doduše, ima još nešto više od mjesec dana do kraja ove godine.

A, pogledajmo sada koja su to, kako tvrde, njena najbolja predviđanja za 2024. prema pisanju Mirrora:

1. Atentat

Baba je navodno imala viziju da će ruskog predsjednika (Vladimira Putina, op.pr) sljedeće godine ubiti neko iz njegove zemlje.

Proročanstva koja Baba Vanga nije pogodila za 2018. godinu

Proročanstva koja Baba Vanga nije pogodila za 2018. godinu

2. Teroristički napadi u Europi

Baba je objavila i predviđanje o razornom oružju. Tvrdi da će "velika država" iduće godine izvoditi testove ili napade biološkim oružjem. Također je predvidjela da će teroristi izvesti napad u Europi.

3. Velika ekonomska kriza

Baba je rekla da će sljedeće godine nastupiti velika ekonomska kriza koja će utjecati na globalnu ekonomiju. Istaknula je nekoliko faktora koji tome pridonose, poput porasta nivoa duga, daljnjih geopolitičkih napetosti i premještanja ekonomske moći sa Zapada na Istok.

4. Zastrašujući klimatski događaji

Imala je viziju da će sljedeće godine biti zastrašujućih vremenskih nepogoda i prirodnih katastrofa. Prema predviđanju, doći će do promjene orbite koja se obično odvija tokom dugog vremenskog razdoblja. Međutim, ako se to dogodi u kratkom vremenskom razdoblju, moglo bi izazvati probleme uključujući klimatske poremećaje i skok nivoa radijacije.

5. Cyber ​​​​napadi

Proročica je navodno predvidjela da će doći do porasta cyber napada jer će napredni hakeri ciljati na vitalnu infrastrukturu kao što su električne mreže i postrojenja za pročišćavanje vode. Predvidjela je da će to dovesti do prijetnje nacionalnoj sigurnosti.

6. Medicinski uspjesi

Baba je ponudila pozitivne vijesti na polju medicine i navela da će biti novih tretmana za neizlječive bolesti uključujući Alzheimerovu bolest. Također je rekla da ćemo 2024. imati lijek za rak.

7. Tehnološke revolucije

Vidovnjakinja je imala i viziju da će doći do velikog otkrića u kvantnom računalstvu, prenosi History.co.uk. Zabilježeno je da kvantno računalstvo brzo napreduje i da može riješiti probleme brže od tradicionalnih računala. Ako se to dogodi sljedeće godine, AI će se još više ubrzati.

Da zaključimo i s ovim - vrijedno je znati - prema bivšem kolumnistu časopisa Journal Metro Jeffu ​​Yatesu, ne postoji pisani zapis o njezinim navodnim predviđanjima, ali njeni sljedbenici često objavljuju predviđanja koja se pripisuju njoj.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije