Priče s psihijatrije: Opisao 'seks s muhom'

Radiosarajevo.ba
Priče s psihijatrije: Opisao 'seks s muhom'
YouTube / Ilustracija
U svakoj bolnici postoje na hiljade neispisanih priča, a nije teško pogoditi kako ih je najviše upravo na psihijatriji.

Ove stvarne priče podijelili su radnici takvih odjela na Redditu, prenosi Express.

Grizao je jezik i pljuvao krv, a bio je HIV pozitivan

Imali smo pacijenta koji je imao paranoidnu shizofreniju, a istovremeno i potvrđenu dijagnozu HIV-a. Utuvio si je u glavu da ga medicinske sestre koje rade u bolnici pokušavaju ubiti, pa bi često grizao svoj jezik i pokušavao pljunuti svoju zaraženu krv u njihova lica te usta. Kad god smo imali posla s njim, zaštitne maske i rukavice su bile obavezne zbog njegovog ponašanja.

U detalje je opisivao kako se seksao s muhom

Vidimo različite vrste pacijenata koji su u teškom stanju, a svakom želimo pomoći, uostalom to nam je i dužnost. Jedan nas je svakodnevno nasmijavao svojim fetišem na muhe, u detalje je opisivao čin tog imaginarnog seksa. No, priča ima i drugu stranu - s injekcijom si je injektirao ocat u oko, misleći kako u njemu živi izvanzemaljac koji ga pokušava ubiti. 

Žudila za krvi

U ustanovi u kojoj moja majka radi bila je pacijentica koja si je umislila da je vampir. Dopuštali su joj da izađe na zrak samo jedan sat u danu, a tad su uvijek koristili sve mjere sigurnosti. Naime, prije toga je već napala i ubila jednu djelatnicu bolnice, a prije zaprimanja je ubila i svog muža. Imala je bolest koja se zove porfirija, zbog koje je žudila za time da pije krv. Prije nego su liječnici otkrili što joj je, već je poludjela od krivnje i tuge.

Incest i sotonski ritual

Jedna od najbolesnijih priča je ona koja uključuje mladića kojeg su roditelji teško zlostavljali. Osim što su ga tjerali da pije urin, njegova ga je vlastita majka silila na seks. U tom tzv. sotonskom ritualu bi ga bičevala, a malo je za reći kako je bio teško oštećen od toga. U drugom slučaju imali smo djevojku s kompulzijom da si stalno gura sve do čega je mogla doći u vaginu, koristila je spajalice, olovke- gotovo sve što je mogla naći. To je bio rezultat seksualnog zlostavljanja u mladosti. 

Povraćao po sebi i žalio se na demone

Jedan 12-godišnji dječak s dijagnozom shizofrenije koji je navodno također bio i piroman zadavao nam je teške muke u odjelu. Naime, on bi često povraćao i potom razmazivao to po sebi, kao vrstu zaštite od demona koji ga žele napasti. Svi su mu se simptomi javili, uključujuči i brojne halucinacije, jer su mu demoni rekli da prestane uzimati lijekove. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije