Priča koja je rastužila internet: Dobila mail od oca nakon njegove smrti

Radiosarajevo.ba
Priča koja je rastužila internet: Dobila mail od oca nakon njegove smrti
Foto: Instagram / Otac joj je ostavio instrukcije

Smrt osobe koju volite je jedan od najtragičnijih dijelova života. Svako se s tim bori na svoj način, a tuga vremenom postaje blaža.

Oni koji su nas napustili iza sebe ostavljaju fotografije, stvari i dobra djela da ih se sjećamo. No ovaj otac ostavio je iza sebe nešto što će vas natjerati na suze.

Nedavno je mlada žena po imenu Alyssa Mendoza podijelila priču koja je očarala ljude na internetu.

Ona je napisala da je dobila e-mail od svog oca, koji je preminuo deset mjeseci ranije. Prvo je bila uplašena, ali kada je pročitala mail srce joj se, kako je kazala za Bored Pandu, rastopilo i sve je podsjetilo koliko je velika i čista bila ljubav njenih roditelja.

Naime, njen otac je bio jako bolestan. Borio se s hroničnom bolešću bubrega. Bitku je izgubio dva dana nakon rođendana Allyne majke, i dva dana prije njenog rođendana. A bio je svjestan svoje bolesti. Pobrinuo se za ljubav svog života u slučaju da se dogodi najgore.

Osigurao je da njegova supruga dobije poklone i pažnju za njihovu 25. godišnjicu braka, bez obzira hoće li biti živ.

Kćerki je napisao e-mail i zakazao njegovo slanje nekoliko sedmica prije godišnjice. Bile su to instrukcije.

Kada je početni šok prošao, Alyssa je ostvarila posljednju želju svog oca i iznenadila majku.

Otac joj je napisao da kupi cvijeće, i to ruže koje njena majka najviše voli. Napisao je i da je platio cvjećaru da dostavlja bukete na važnije datume kao što su rođendan njegove supruge, Valentinovo i godišnjica braka. Kćerki je dao i uputu da insistira da joj majka kaže šta bi voljela ručati i odvede je u restoran.

„Pobrini se da dobije tačno ono što želi“, napisao je.

Poruku je završio riječima: „Budi dobra. Nemoj praviti gluposti. Prati ove instrukcije. Hvala ti. Volim te malena. Tata“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije