Pravo malo blago: Mladi par kupio staru kuću i krenuo u obnovu, a onda ih sačekalo iznenađenje

1
Radiosarajevo.ba
Pravo malo blago: Mladi par kupio staru kuću i krenuo u obnovu, a onda ih sačekalo iznenađenje
Foto: Screenshot/TikTok / Par se iznenadio nakon što su pronašli boce vina u kući

Par koji je nedavno kupio svoj prvi zajednički dom, iznenadio se kad je u podrumu kuće, koju su počeli renovirati, pronašao pravo malo blago.

Nicole Halliday i njen dečko kupili su kuću sagrađenu 1960-ih kako bi je pretvorili u svoj dom iz snova, ali nisu znali da se u podrumu kuće skriva pravo malo bogatstvo. Prethodni vlasnik je u vinskom podrumu ostavio nekoliko boca crvenog vina iz 1980-ih.

Halliday je otkriće podijelila na svom TikTok profilu, otkrivajući da su do sada pronašli desetke boca, uključujući Canepa Cabernet Sauvignon iz Čilea, Les Hauts de Castelmaure Corbières iz Francuske i Château Lachesnaye Medoc, također iz Francuske.

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednim danima

Njeni online pratitelji brzo su u komentarima istaknuli kako je riječ o vrlo vrijednim bocama.

Jedan od njih tvrdi da je cijena boce crvenog vina iz 1984. godine oko 200 eura (400 KM). Ako su njegovi izračuni tačni, onda se Halliday smiješi pozamašna zarada jer se u njenom podrumu navodno nalazi vino u vrijednosti od 2000 eura (4000 KM).

Neki su se pitali hoće li vino i dalje biti za konzumaciju, ali s obzirom na način na koji ga je prethodni vlasnik kuće čuvao, vjerovatno je zadržalo svoju kvalitetu, piše Slobodna Dalmacija.

Osvojio 615 miliona KM na lutriji, ushićen došao na šalter, a onda šok: ‘Baci listić u smeće‘

Osvojio 615 miliona KM na lutriji, ushićen došao na šalter, a onda šok: ‘Baci listić u smeće‘

“Crveno vino treba čuvati u ležećem položaju, daleko od prirodnog svjetla i na stalnoj temperaturi od 10 do 15 stupnjeva”, istaknula je jedna njena pratiteljica, dok je druga dodala: “Ovo vino izgleda kao da je savršeno dobro čuvano.”

Neki su čak sugerirali da će par morati prodati vino kako bi finansirali obnovu kuće, dok im drugi samo zavide na otkriću. “Malo sam ljubomoran”, napisao je jedan pratitelj, dok je drugi predložio: “Kad kuća bude gotova, treba otvoriti bocu i proslaviti. Ostatak sačuvajte za posebne prilike.”

Video koji je Halliday objavila već je dosegnuo više od milion pregleda na društvenim mrežama.

@nicolehxoo

Fair to say we have our hands full with this one #renovationproject #renovation #1960shouse #scotland @blairmudie

♬ original sound - A - A

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije