Žena pronašla jugoslavenski fen i doživjela potpuno iznenađenje kad ga je uključila

2
Radiosarajevo.ba
Žena pronašla jugoslavenski fen i doživjela potpuno iznenađenje kad ga je uključila
Foto: Printscreen / Fen za kosu iz bivše Jugoslavije

Na TikToku je nedavno postavljen video koji je izazvao veliku pažnju korisnika iz zemalja bivše Jugoslavije. U središtu pozornosti bio je fen za kosu proizveden u doba Jugoslavije, koji i dalje funkcionira - što ne čudi s obzirom na kvalitetu izrade.

Korisnica po imenu "alma.k17" podijelila je video u kojem je pitala svoje pratitelje ima li još neko u posjedu stari fen koji i dalje radi. Mnogi korisnici su podijelili svoja iskustva s istim ili sličnim fenom za kosu iz prošlosti, hvaleći njihovu izdržljivost i kvalitetu izrade.

Ovaj fen potječe iz nekadašnje tvornice Rudi Čajavec u Banjoj Luci, koja je bila jedna od najznačajnijih tvornica u regiji. Tvornica se prostirala na 84.000 četvornih metara i zapošljavala je više od 10.000 ljudi. Proizvodni pogoni nisu bili samo u Banjoj Luci, već i u drugim gradovima poput Foče, Laktaša, Čelinca, Šipova i Ljubije.

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Reakcija udruženja žrtava na govor Cvijanović: Sramno, neljudski i izvan svih ljudskih normi

Tokom 1960-ih godina, tvornica je ostvarivala značajne godišnje prihode proizvodeći raznoliku paletu proizvoda, uključujući televizore, audio pojačala, opremu za automobile, tranzistorske radio uređaje i mnoge druge.

Danas su ti prostori preuređeni u butike i dućane, dok se nekadašnja menza koristi za proslave.

@alma.k17

Najstariji fen na tik toku ? #fypシ #viral #balkan #jugoslavija #retro #historia

♬ Sa druge strane jastuka - Bajaga & Instruktori

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije