Ovaj čovjek je jednostavno zaradio 178.000 KM: Samo se fokusirao na jednu stvar

1
Radiosarajevo.ba
Ovaj čovjek je jednostavno zaradio 178.000 KM: Samo se fokusirao na jednu stvar
Foto: Printscreen / Zarada traženjem kontejnera

Mladić u dobi od 24 godine je uspio zaraditi impresivnu sumu novca, preko više od 91.000 eura (skoro 178 hiljada KM), baveći se kopanjem po kontejnerima i prodajom pronađenih predmeta.

Jonas Fernandez je uvjerio svog oca da mu se pridruži u pretraživanju smeća u njihovom susjedstvu nakon što je odlučio napustiti školu. Inspirisan je kolegom "roniocem po kontejnerima" s YouTubea, a sada je to postala njegova stalna djelatnost.

Jonas je izjavio da je tražio brz način za zaradu novca nakon što je napustio školu i sada je već uspio zaraditi preko 91.000 eura (skoro 178 hiljada KM) prodajom predmeta koje pronađe na internetu.

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

UK će glasati za rezoluciju o genocidu u Srebrenici: "Prozvat ćemo one koji se tome protive"

Iz Chicaga, Jonas često donira pronađene stvari prijateljima, porodici ili čak onima u potrebi u lokalnoj zajednici. Istakao je da nije iz imućne porodice te da razumije kako je biti u situaciji kada nema mnogo, zbog čega voli vratiti zajednici koliko god može.

Jedno od njegovih najvećih otkrića bilo je veliko pakovanje neotvorenih grickalica čiji je video skupio od sedam miliona pregleda na TikToku. Jonas je također pronašao vintage torbu, igračke, elektroniku, zlatnike, nakit i čak olimpijsku medalju.

Zarada traženjem kontejnera

Kao proširenje svog poslovanja, Jonas provjerava i područje iza trgovina kako bi vidio šta je odbačeno.

Upozorio je sve koji razmišljaju o bavljenju kopanjem po kontejnerima da se prvo uvjere da su svjesni svoje okoline, da ponesu svjetiljku i da povedu nekoga sa sobom radi sigurnosti.

"Smeće postaje javno vlasništvo kada se iznese vani i svako može to pokupiti", poručio je Jonas.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije