:) / Pokazala kako izgleda porođaj: Pet miliona ljudi u dahu pogledalo ovaj snimak

26. 10. 2020. u 20:00:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 8

Nastavnica porodične medicine u srednjoj školi Brooke Bernal demonstrirala je učenicima kako izgleda porođaj uz pomoć loptice za stoni tenis i balona. 

U slikovitoj demonstraciji za koju je inspiraciju pronašla na Facebooku, loptica predstavlja bebu, koju nastavnica "stavi" u balon, a zatim je istiskuje iz njega.

Otkrila je da balon nikada nije pukao dok je izvodila ovaj eksperiment, ali je zato bilo problema s balonom.

Nastavnica koja čeka treće dijete prokomentarisala je za Buuz Feed neobičnu obrazovnu metodu: "Jedna nastavnica objavila je kako ona ovako objašnjava svojim učenicima i svidjelo mi se. Ne znam ko se ovog prvi sjetio, ali svaka mu čast na kreativnosti".

Učenici demonstraciju porođaja prate s velikom pažnjom:

"Demonstracija ne uznemirava previše moje učenike, najviše ih zaintrigira kako loptica stane u balon i kako se on toliko rastegne bez pucanja. Ovo je dobro vizuelno pomagalo. I jasno je da beba neće izletjeti preko sobe poput loptice. Mislim da im je ovako jasnije nego da im prikazujem snimke porođaja", prenosi Blic.

Porođaj nije toliko šokirao učenike, ali jeste njenog supruga: "Moj muž nije imao pojma kako izgleda porođaj kada sam prvi put bila trudna, nije mi vjerovao kad sam mu sve ispričala. Zbog toga svojim učenicima želim da dam osnovno znanje, kako bi se djevojke osjećale sigurnije kada jednog dana ostanu trudne i kako bi svi bili odlična podrška nekome ko je trudan i čeka porođaj". 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA