Beograd / Porođaj na aerodromu: Malom Adamu se očito žurilo!

02. 08. 2020. u 17:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Državljanka Tunisa koja se porodila sinoć na aerodromu "Nikola Tesla" u Beogradu, rodila je dječaka koji će se zvati Adam, a i mama i beba su dobro, rekla je doktorica Danijela Jevtić iz Hitne pomoći.

Aerodromska ekipa ljekar i tehničar su za 10 minuta obavili sve, prenose srbijanski mediji.

"Tako da smo mi preuzeli dijete i odvezli do bolnice i želimo im svu sreću", rekla je dr Jevtić i dodala da je žena prethodno nekoliko puta gubila bebu.

Pacijentkinja je zbrinuta i trenutno nema nikakvih komplikacija.

"Sasvim normalno se osjeća, nema komplikacija. Beba je dobro, porodilja također, svjesna je i komunicira na engleskom jeziku", rekao je jedan od sagovornika.

Ljekari iz ambulante na aerodromu potrudili su se da porođaj prođe u najboljem redu i Tunižanka je na svijet donijela zdravog dječaka.

"U pitanju je žena stara 32 godine, koja je na aerodrom došla zajedno sa suprugom. Dok su čekali nekoga, dobila je trudove i tu se porodila. To je sve što imamo da vam kažemo u ovom trenutku", rekli su sinoć iz pres službe aerodroma, prenosi Blic.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA