Planirate Novu godinu dočekati u domu? Evo kako ćete pripremiti nezaboravnu zabavu

0
Radiosarajevo.ba
Planirate Novu godinu dočekati u domu? Evo kako ćete pripremiti nezaboravnu zabavu
Foto: Pexels / Novogodišnja zabava

Nova godina simbolizira okretanje nove stranice i početak novog poglavlja u našim životima. Dok se opraštamo od stare koja je bila puna uspona i padova, svečano koračamo u novi period ispunjeni ljubavlju i nadom.

Osim novih prilika, novogodišnja noć iznimka je za najluđi u godini. Ukoliko ove godine zabavu pripremate u vlastitom domu, donosimo mali vodič koji će vas razriješiti nekoliko sati posla, a gostima će ostati u najljepšem sjećanju.

Još jedna krajnje neobična i izazovna godina je iza nas, a mnogi s nestrpljenjem iščekuju "najluđu" zabavu.

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Radnici ViK-a i u subotu na terenu: U ovim ulicama može doći do prekida u vodosnabdijevanju

Ako ste se odvažili pripremiti novogodišnjiu zabavu kod kuće, donosimo nekoliko savjeta kako bi vaša organizacija protekla u najboljem mogućem redu.

Kad je u pitanju hrana za novogodišnji party, ne treba puno komplikovati. Najbolje je pripremiti jednostavan finger food kao što je plata sa sirevima, gotovim zalogajima od lisnatog tijesta, mini sendvičima i grickalicama. Ukoliko vam je ostalo još božićnih kolačića, slobodno i njih možete poslužiti. Nemojte zaboraviti dekorisati stol. Uskladite ubruse i stolnjak s posuđem, a konfetama, šljokicama i ostalim blagdanskim dekoracijama ukrasite stol. Ne zaboravite čaše za šampanjac!

Za stvaranje novogodišnje party atmosfere kod kuće najvažnij- je prigodna dekoriracija stana. Poslužit će preostale božićne dekoracije, a blagdanski ugođaj pojačajte s još lampica. Njih možete postaviti svugdje kako bi se u svakom kutku osjećala slavljenička atmosfera. Iskoristite i ostale svjetlucave dekoracije poput kuglica i svijeća.

Kuglicama ukrasite prazni prostor na zidu, a svijeće možete postaviti u predimenzionirane staklene posude koje će na novogodišnjem stolu izgledati posebno čarobno. Ne zaboravite ni na balone, prskalice i ostale detalje kojima ćete upotpuniti party atmosferu.

Doček Nove godine treba biti večer ispunjena dobrom zabavom, smijehom i fenomenalnom disco muzikom. Nemojte sebi praviti pritisak – dovoljno je da zaigrate nekoliko društvenih igara i rasplešete se na najbolje hitove, svi će gosti zagarantovano otići kući s osmijehom na licu, piše coverstyle.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije