Vatikan pitao Instagram: Kako se papi Franji svidjela slika brazilske manekenke?

0
Radiosarajevo.ba
Vatikan pitao Instagram: Kako se papi Franji svidjela slika brazilske manekenke?
Foto: Pixabay / Papa Franjo

Nakon što se na društvenim mrežama počela širiti informacija da je navodno sa službenog Instagram profila Papa Franjo "lajkovao" fotografiju oskudno odjevene brazilske manekenke Natalie Garibotto, Vatikan je zatražio objašnjenje od Instagrama.

Nejasno je kada je fotografija brazilske manekenke dobila odobrenje papinog verificiranog računa.

Međutim,"like" je i dalje bio vidljiv 13. novembra, prije nego što je sutradan nestao, piše Katolička novinska agencija, a prenosi Guardian.

COY Co, kompanija Natalie Garibotto, iskoristila je maksimum od publiciteta i objavila je sliku na vlastitom Instagram nalogu prošlog petka rekavši da je kompanija "dobila PAPIN ZVANIČNI BLAGOSLOV".

Navodi se da se i Garibotto, koja ima 2,4 miliona Instagram sljedbenika, našalila: "Barem idem u raj."

Natalia Garibotto - undefined

Pozivajući se na izvore bliske vatikanskoj štamparskoj službi, CNA je zaključio da je u toku istraga kako bi se utvrdilo kako se fotografija svidjela. Tim ljudi upravlja raznim papinim računima na društvenim mrežama.

Glasnogovornik Vatikana rekao je za Guardian da mogu isključiti da je "like" potekao od Svete Stolice, a za objašnjenja se obratio Instagramu.

Papa Franjo izuzetno je popularan na društvenim mrežama, sa svojim službenim Instagram računom koji djeluje pod korisničkim imenom franciscus, privukavši 7,4 miliona sljedbenika.

Račun ne prati nijedan drugi. Preko Twittera, papu prati 18,8 miliona naloga.

Tokom 2017 godine bio je najpopularniji svjetski lider na platformi društvenih medija. Ali vrlo rijetko sam komponuje sadržaj na društvenim mrežama.

"Papa nije poput Donalda Trumpa, on ne sjedi po cijele dane koristeći svoj telefon ili računar da cvrkuće", rekao je Robert Mickens, urednik izdanja na engleskom jeziku katoličkih dnevnih novina La Croix.

"On, naprimjer, odobrava tvitove, ali ne i lajkove, a u vrlo rijetkim prilikama rekao je da bi želio nešto tvitovati zavisno od situacije", rekao je Mickens.

Dakle, on s tim ne bi imao nikakve veze - to je odjel za komunikacije i kako se to događa, ko zna.", zaključio je urednik katoličkih dnevnih novina.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije