:) / Pijani glumili doktore u COVID odjelu dok se nije ispostavilo da je jedan zaražen

31. 10. 2021. u 11:18:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Policija istražuje slučaj skandaloznog ponašanja trojice Zadrana u šatoru COVID odjeljenja zadarske Opšte bolnice.

Kako prenosi Index.hr, oni su nedavno tokom noći pijani "preuzeli smjenu" i sve to snimili telefonom.

U šatoru COVID odjeljenja, gdje se čeka testiranje na COVID, stavili su prijatelja na krevet te ga ljekarski "obradili", koristeći medicinske instrumente, piše Zadarski.hr.

Tvrdili su da su bili prisiljeni da pruže ljekarsku pomoć prijatelju, koji je imao vidljivu ranu na ustima, jer medicinsko osoblje "pije kafu".

Dok su "liječili" prijatelja, pili su pivo iz limenke i na jednom od monitora bolničkog kompjutera gledali meč Mirka Filipovića.

Policija je ubrzo intervenisala, ali epilog cijele priče još nije poznat jer je jedan od mladića bio pozitivan na koronavirus, zbog čega su druga dvojica u izolaciji, pa ih policija još ne može ispitati i sankcionisati.

"Primili smo dojavu i provodimo kriminalističko istraživanje u vezi s utvrđivanjem svih okolnosti ovog događaja", rekli su u zadarskoj policiji.

Dok su "ordinirali" po šatoru, mladići su rekli da su preuzeli zadarsku bolnicu.

"Pet sati je ujutro. Preuzeli smo zadarsku bolnicu. Evo gospodina ću ja tu sam zašiti. Snimaj, brate, haj šivaj... Ovo je sramota bolnice. Dok ja radim u šatoru, oni piju kafu. Gospodo, ja sam u vašem šatoru. Čovjek je pao niz škaline pa slomio zub i razbio usnicu", čuje se na snimku.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA