Pet znakova koje je najbolje ništa ne pitati

Radiosarajevo.ba
Pet znakova koje je najbolje ništa ne pitati
Foto: Pixabay / Ilustracija

Postoje znakovi koje je najbolje ništa ne pitati. No, to nije uvijek zato što su nepristojni. Da li ste među njima?

Jarac

Jarac nije nepristojan, već ambiciozan, usmjeren i fokusiran, a često se toliko zaokupi poslom i karijerom, da o pristojnosti ni ne stigne misliti. Manjak vremena je pravi razlog što vam Jarac neće pridržati vrata ili poslati dugu i osjećajnu poruku, ali znajte da su mu namjere dobre i da je uvijek tu kad vam treba pomoć.

Ovan

Ovnovi su previše nestrpljivi i impulzivni da bi bili i pristojni. Često tako i kažu nešto prije nego uopće promisle, To je glavni razlog zašto djeluju nepromišljeni ili čak nepristojni.

Vodolija

Vodolija ponekad može izgledati zamišljeno i distancirano, a ako može birati, radije neće učestvovati u nečijoj tuđoj drami i problemu. Ako mu se s nečim ne da baviti, to će ponekad pokazati i na malo grub način. Vodolije stalno smišljaju kako riješiti neke probleme, pa ponekad jednostavno nemaju energije brinuti i o tome jesu li u nekoj situaciji 'dovoljno pristojni' ili ne.

Lav

Lavu se mnogo toga u životu događa pa mora odabrati čim će se baviti i što su mu prioriteti - a uljudnost nije na vrhu tog popisa. Zbog previše obveza Lavovi si ne mogu dopustiti da gube vrijeme, pa moraju 'dozirati' koliko će energije u šta uložiti.

Djevica

Djevice ne razmišljaju previše o uljudnosti i lijepom ponašanju, a po prirodi su nagle, što se ponekad tumači kao nepristojnost. One ne žele nikoga povrijediti, ali se mogu 'zaplesti' u vlastita obećanja, da na kraju ni same ne znaju što su kome obećale.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije