Penzioner koji je osvojio Jackpot: Živjet ću isto

Radiosarajevo.ba
Penzioner koji je osvojio Jackpot: Živjet ću isto

Penzioner (68) iz Zagreba je 4. maja na Eurojackpotu osvojio 5+1 dobitak vrijedan 2,9 miliona kuna (blizu 400 hiljada eura).

Ovaj penzioner je, kao im mnogi drugi koji su osvojili milionske dobitke, izrazio je želju da ostane anoniman, piše 24sata.hr.

"Da se nisam nadao, ne bih ni igrao, no nisam mislio da ću dobiti. Do sada sam osvajao niže dobitke na Eurojackpotu, jednom sam imao četiri pogođena broja, a nekoliko puta po tri. Kad je postojala Sportska prognoza, to sam volio odigrati. No to je bilo jako, jako davno i samo vam pokazuje koliko dugo igram", rekao je ovaj penzioner.

"Plan je da plana nema. Nastavljam živjeti istim stilom života i navike neću mijenjati. I dalje ću voziti stari auto, samo ću ga sada lakše popraviti. Igrat ću kao da nisam osvojio, a ovaj iznos bit će na sigurnom i koristit ću ga po potrebi. Ono što me najviše veseli je osjećaj sigurnosti za budućnost i to što više ne moram misliti o tome hoće li mi mirovina biti dovoljna za taj mjesec ili ne. Za sada nikome nisam rekao za dobitak, a mislim da će tako ostati i dalje", rekao je dobitnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije