Paralizirana mačka posljednjim snagama tražila svoje mačiće

Radiosarajevo.ba
Paralizirana mačka posljednjim snagama tražila svoje mačiće
/ Bored Panda
Ova 'mama' maca je nedavno pretrpjela najbrutalniji napad nakon što je slučajno odlutala u pogrešno dvorište u Australiji.

Čovjek koji je živio na imanju je uhvatio macu za rep i bacio je o zid prikolice.

Mačka je bila smatrana mrtvom, pa su njene, jednu sedmicu stare mačiće, odnijeli u azil. Međutim, sljedeći dan se desila najnevjerovatnija stvar. Mačka je počela da se vuče, koristeći prednje šape, do mjesta gdje je vidjela posljednji put svoje' bebe'.

Vlasnici utočišta su odmah došli po mačku i ponovo je ujedinili s njenim mačićima. Sada imenovana mama Princeza, nažalost, paralizirana je do kraja života. Vlasnik skloništa za životinje će brinuti za nju do kraja života s obzirom da jedna mačka ima posebne i specifične potrebe. Ne može čak ni obavljati nuždu sama. 

Čovjek odgovoran za ovu tragediju je uhapšen, a već se planira nabaviti posebna kolica za Princezu. Za sada sirotoj mački jedina utjeha jeste briga o njenim voljenim bebama. 

Princeza je borac. Ona me svaki dan uči da ne odustanem“, rekao je Walton Dodu.

„Vjerujem da su joj ti mačići dali volju i snagu za životom“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije