Paraliziran sedam godina: Ustao iz invalidskih kolica da oženi ljubav svog života

Radiosarajevo.ba
Paraliziran sedam godina: Ustao iz invalidskih kolica da oženi ljubav svog života
Foto: Screenshot / Vjenčanje heroja Chrisa Nortona
Nekadašnji igrač američkog nogometa Chris Norton napravio je pravi podvig odšetavši do oltara sa svojom trenutnom suprugom, uprkos povredi kičme zbog koje je sedam godina proveo u invalidskim kolicima.

Norton je nakon nekoliko godina fizikalne terapije, treninga i pomoću partnerice hodao duž nešto manje od sedam metara dugog prolaza ruku pod ruku sa svojom mladom Emily Summers, prenosi ABC News.

"Bilo je nevjerovatno jer sam to radio sa Emily. Ona je ljubav mog života. Čudesna žena bez plašta. Uradili smo to zajedno kao par, ekipa", rekao je Norton.

Inače, Norton je preživio povredu kičme kada je imao 18 godina igrajući američki nogomet za Luther koledž i ostao je paraliziran od vrata naniže sa samo tri posto šanse da će ikada više hodati.

Međutim, Chris je voljan da pokuša sve što može kako bi mogao da hoda, a najveća želja mu je bila da hoda na vjenčanju.

Nakon povrede postao je motivacijski govornik koji pokušava da prenese poruku ostalima, a bračni par radi na knjizi i dokumentarcu “Sedam metara” koji bilježe sve od njegove povrede 16. oktobra 2010. pa sve do njegovog odlaska pred oltar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije