Par prodao dva stana i potrošio sav novac na krstarenje na koje nisu otišli: Na kraju sve otkazano

0
Radiosarajevo.ba
Par prodao dva stana i potrošio sav novac na krstarenje na koje nisu otišli: Na kraju sve otkazano
Foto: Facebook / Cara i Joe Youssef

Cara i Joe Youssef iz Ohia također su prodali svoja dva stana i većinu svojih stvari da bi krenuli na trogodišnje putovanje oko svijeta. Međutim, par je sada zapao u nezgodnu situaciju nakon što je njihovo putovanje otkazano u posljednjem trenutku.

Kada su saznali za putovanje Mirai Cruises: Life at sea, Cara i Joe su bili odmah uzbuđeni i odlučili su da ostave svoj stari život iza sebe. Planirano je da krenu na svoje putovanje 1. novembra i provedu nevjerovatnih 1.095 dana na moru, dok je krstarenje trebalo da se zaustavi u 382 luke širom svijeta, što se čini kao san svakog fanatika putovanja.

'Prodali smo sve što smo imali'

Ali par je dobio vijest da putovanje neće biti održano samo nekoliko dana prije nego što su krenuli.

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

Isak odgovorio Cvijanović: "Ženo s američke crne liste, poznata si kao političarka sklona lažima"

"Nastavili su da nas obmanjuju, tjerajući nas da se nadamo do posljednjeg trenutka, samo nekoliko dana prije nego što je trebalo da krenemo. Prodali smo sve što imamo da ostvarimo ovaj san. Osjećamo se potpuno poraženo", rekla je Cara za Daily Mail.

Početna ideja za krstarenje potekla je od poduzetnika Michaela Petersona u junu 2022. godine, koji je blisko sarađivao sa vlasnikom Mirai Vedatom Ugurluom koji je preporučio brod pod nazivom MC Gemini - brod koji ima 400 kabina i može da primi oko 1.000 putnika.

Priča koja je zadivila svijet: Penzionerima život na kruzeru jeftiniji od staračkog doma

Priča koja je zadivila svijet: Penzionerima život na kruzeru jeftiniji od staračkog doma

Cijene kabina su se kretale od razumnijih 90.000 dolara (160.000 KM) do nevjerovatnih 975.000 dolara (1,7 milion KM) za luksuzan apartman.

Stotine ljudi počelo je da pokazuje interesovanje i počelo je da rezerviše rezervacije. Ali brzo su se počele javljati zabrinutosti oko količine goriva koja je potrebna da stigne do svake destinacije. Otprilike u to vrijeme, firma je također počela da ima problema sa "obradom transakcija kreditnim karticama".

'Obećavali su kule i gradove'

Tada je Michael odlučio da prekine veze sa Mirei, što je dodatno zabrinulo par koji je već stavio hiljade dolara kao depozit.

Cara je priznala da su ona i njen suprug bili nervozni, ali su učestvovali u nizu webinara sa drugim putnicima i Kendrom Holmes, potpredsjednicom za strategiju poslovnog razvoja kompanije Mirai, što ih je uvjerilo da sve ide po planu.

"Kendra je bila veoma ubjedljiva i posvećena. Bila je veoma realna, dok nam je Michael obećavao kule i gradove", rekla je Cara.

Živi na kruzeru: 'Postoje četiri stvari koje su mi strogo zabranjene'

Živi na kruzeru: 'Postoje četiri stvari koje su mi strogo zabranjene'

'Nažalost, morali smo otkažemo'

U junu, kompanija je tvrdila da postoji "neviđena potražnja" i planirala je nabavku znatno većeg broda (627 kabina) da primi sve zainteresovane putnike. Međutim, prema medijima investitori su korišteni za finansiranje većeg broda.

Zatim, ranije u decembru, vlasnik Mirai Vedat Ugurlu potvrdio je da je krstarenje otkazano zbog nedostatka sredstava i dugova.

"Pokušali smo sve da nađemo rešenje, ali na kraju dana nismo mogli da dobijemo investitore i nismo mogli da prodamo dovoljno kabina", rekao je on.

Par je 28. decembra tvrdio da još uvijek nisu dobili povrat novca i da su odsjedali u hotelu u Istanbulu koji je platila kompanija za krstarenje.

"Uskoro bismo mogli da budemo beskućnici", priznala je Cara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije