Ovoliko košta prosječan dan u najskupljem gradu na svijetu

1
Radiosarajevo.ba
Ovoliko košta prosječan dan u najskupljem gradu na svijetu
Foto: Photojoiner / TikToker posjetio Zurich

TikToker snimio svoju posjetu Zurichu i koliko novca je potrošio u toku jednog dana, bez ikakvih turističkih obilazaka. Cijene gotove hrane i kafe su mnoge šokirale.

Ricardo je na svoj TikTok profil objavio ovaj video snimak prije 2 dana, a već je pregledan više od 500.000 puta.

Ljude očito veoma zanima koji su to troškovi posjete Zurichu. I uopće nismo iznenađeni - TikToker je za jedan dan potrošio oko 225 eura (440 KM).

Mario, glumac magične misli

Mario, glumac magične misli

Za doručak se odlučio počastiti Big Mac menijem u McDonaldsu, gdje je za hamburger, pomfrit i piće dao 21 euro (41 KM). U malo ljepšem kafiću sa prijateljem je popio cappucino i podijelio komad torte. To troje je platio 26 eura (51 KM).

Za večeru su otišli u restoran koji između ostalog ima italijanske specijalitete, pa su naručili pizzu i lasagne, uz koje su popili coca colu. Cijena ove večere iznosila je 70 eura (136 KM). Kafa iz Starbucksa bila je 8 eura (15,60 KM).

Znate li koji je najjeftiniji grad na svijetu?

Znate li koji je najjeftiniji grad na svijetu?

Za kraj je naglasio da je našao najjeftiniji smještaj na Airb'n'b-ju, koji nije bio nimalo jeftin. Jedna noć u 'najjeftinijem smještaju' u Zurichu košta 100 eura (195 KM).

"Ja sam za dva dana u Zurichu potrošio 250 eura (488 KM), a jeo sam samo sendviče s benzinske pumpe i pio sam kafu u jednom te istom kafiću", uporedio je svoje iskustvo jedan od korisnika TikToka sa Ricardovim.

Mnogi su sugerirali da je cifra previsoka.

"Pa to je preskupo", "Mislio sam da su cijene u McDonaldsu iste svugdje na svijetu", "To je normalno za život u Norveškoj", pisali su korisnici TikToka na Ricardov video snimak.

@ricardogorski

I visited the most expensive city in the world💀 #switzerland #switzerland🇨🇭 #zurich #zurich🇨🇭 #zürich #schweiz #luxury #lifestyle #travel

♬ original sound - Rico Go

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije