Oprez / Ovo su znakovi da imate posla sa sebičnim ljudima

24. 03. 2017. u 09:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ponekad ljudi nisu svjesni da se nalaze pored egoiste, ali njihovo tijelo odmah reagira i zato ga je jako važno osluškivati.

Ono što ćete vrlo brzo osjetiti je kao da vam neko isisava energiju iz tijela i postajete sve slabiji. To je samo jedan od signala da se morate što prije maknuti od tog čovjeka i družiti se što manje (ako baš morate).

Ponekad se znaju činiti dobrima, brižnima i požrtvovanim, a zapravo su vrlo sebični. Takvi primjerci su zapravo najgori jer će vam trebati neko vrijeme da shvatite o čemu se radi, za razliku od teatralnih pojedinaca kod kojih odmah vidite da su sami sebi na prvom mjestu.

Obratite pažnju na ovih sedam znakova i bit ćete sigurni da stojite pored sebičnjaka: 

Dok razgovarate, osjećate se kao da vam neko isisava životnu energiju.
Osjećate grč i ne možete se nikako opustiti.
Imate jaku želju maknuti se od nekoga ili očajnički priželjkujete da prestane pričati.
Čini vam se kao da samo vi ulažete energiju u taj odnos - možda prijateljstvo, ljubavnu vezu, poslovan odnos...
Slušate nečije priče kako iskorištava druge ljude ili se naslađuje tuđoj nesreći.
Nakon što se raziđete, osjećate se loše - uznemireno, tjeskobno, umorno. U svakom slučaju, mnogo lošije nego prije.
Vidite da neko samo misli na svoje interese i sve radi kako bi ih ostvario - pa makar "gazio preko mrtvih" zbog toga, prenosi 24sata.hr.

Ako imate posla s egoističnim pojedincima, svakako je važno da ne trošite energiju i brinete što će oni misliti o vama ako ih ignorirate. Samo zamislite to da njih nije nimalo briga za vas niti kako se vi osjećate - bit će vam lakše maknuti se od njih. Usmjerite svoju pažnju prema ljudima uz koje se osjećate ugodno i koji vas pune pozitivnom energijom.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: karakter tijelo

NEMA KOMENTARA