Ovo su znakovi da imate posla sa sebičnim ljudima

Radiosarajevo.ba
Ovo su znakovi da imate posla sa sebičnim ljudima
Ponekad ljudi nisu svjesni da se nalaze pored egoiste, ali njihovo tijelo odmah reagira i zato ga je jako važno osluškivati.

Ono što ćete vrlo brzo osjetiti je kao da vam neko isisava energiju iz tijela i postajete sve slabiji. To je samo jedan od signala da se morate što prije maknuti od tog čovjeka i družiti se što manje (ako baš morate).

Ponekad se znaju činiti dobrima, brižnima i požrtvovanim, a zapravo su vrlo sebični. Takvi primjerci su zapravo najgori jer će vam trebati neko vrijeme da shvatite o čemu se radi, za razliku od teatralnih pojedinaca kod kojih odmah vidite da su sami sebi na prvom mjestu.

Obratite pažnju na ovih sedam znakova i bit ćete sigurni da stojite pored sebičnjaka: 

Dok razgovarate, osjećate se kao da vam neko isisava životnu energiju.
Osjećate grč i ne možete se nikako opustiti.
Imate jaku želju maknuti se od nekoga ili očajnički priželjkujete da prestane pričati.
Čini vam se kao da samo vi ulažete energiju u taj odnos - možda prijateljstvo, ljubavnu vezu, poslovan odnos...
Slušate nečije priče kako iskorištava druge ljude ili se naslađuje tuđoj nesreći.
Nakon što se raziđete, osjećate se loše - uznemireno, tjeskobno, umorno. U svakom slučaju, mnogo lošije nego prije.
Vidite da neko samo misli na svoje interese i sve radi kako bi ih ostvario - pa makar "gazio preko mrtvih" zbog toga, prenosi 24sata.hr.

Ako imate posla s egoističnim pojedincima, svakako je važno da ne trošite energiju i brinete što će oni misliti o vama ako ih ignorirate. Samo zamislite to da njih nije nimalo briga za vas niti kako se vi osjećate - bit će vam lakše maknuti se od njih. Usmjerite svoju pažnju prema ljudima uz koje se osjećate ugodno i koji vas pune pozitivnom energijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije