Ovo su namirnice na koje se insekti 'lijepe'

Radiosarajevo.ba
Ovo su namirnice na koje se insekti 'lijepe'
Insekti, koji se pojavljuju u svakom porodičnom kutku, su napadni, nepozvani i dosadni 'gosti'.

Kako biste ih se riješili, mnogi pribjegavaju skupim i štetnim hemikalijama. Jedan od jednostavnijih načina da umanjite broj insekata ili ih se u potpunosti eliminišete jeste da se riješite hrane koja ih privlači. Donosimo vam spisak omiljene hrane insekata, piše Eat This.

Kolači i druge poslastice: Većinu insekata privlači sladak miris. Uklonite kolače sa stola i riješili ste se većine insekata.

Alkohol i sokovi: Miris alkohola i sokova privlači voćne mušice i neke druge insekte. Kako biste spriječili njihovu navalu, zatvarajte flaše odmah nakon sipanja i očistite ukoliko nešto prolijete. Pića uvijek pijte iz čaša, jer je skoro nemoguće vidjeti kada je insekat ušao u flašu što povećava šanse da ga popijete.

Kikiriki puter: Različite vrste mrava preferiraju različite okuse. Proceedings of the National Academy of Sciences je otkrio da neke mrave više privlače slani okusi nego slatki. Ova vrsta mrava će često 'pokrenuti navalu' na hranu poput kikiriki putera.

Umjesto ove hrane, birajte bosiljak, narandže, češnjak, razne salate i vodu. Ukoliko ne možete odoljeti desertu, izaberite onaj sa vanilijom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije