Otekline, opekotine, rane: Pogledajte najbolnije make up trendove sa TiK Toka iz 2023. godine

0
Radiosarajevo.ba
Otekline, opekotine, rane: Pogledajte najbolnije make up trendove sa TiK Toka iz 2023. godine
Foto: Pexels / Šminka

Svi vrlo dobro znamo da se na društvenim mrežama redovno pojavljaju novi snimci popularnih trendova, koje najčešće praktikuju poznati make up i modni influenseri. 

Tako je nedavno na Facebook stranici Your Body On obljavljen video koji prikazuje neke od najbolnijih rezultata proizašlih iz probavanja popularnih metoda s Tik Toka 

Jedan od najčešćih trendova jesu ljuskice/nastavci za zube (Veneers) koji jako lako oštete usnu šupljinu. Ukoliko ih ne postave stručnjaci mogu izavati jako bolne unutrašnje akne i afte u vašim ustima, zato oprezno. 

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Nevjerovatan transfer: Bivši igrač Dinama potpisuje za Barcelonu?

Tu je i operacija kapaka, na Tik Toku poznata kao Fox Eye Surgery koja izgleda zastrašujuće. Ko se uopće usudi uraditi sebi to? Riječ je o efektu podizanja obrva, kapaka i očiju. 

Mnoge dame isprobale su i efekat sužavanja obraza nazvan "Buccal Fat Removal", koji u početku izgleda veoma obećavajuće, no nažalost jako brzo koža popusti, i izgubi početnu elastičnost, zato ne pristajte na ovaj potez ni pod koju cijenu. Pritom, uklanjanje ove 'masti' iz obraza učinit će da naše lice brže ostari.

Influenserica se obukla kao da je izašla iz 1950-ih i snimila reakcije prolaznika u Sarajevu

Influenserica se obukla kao da je izašla iz 1950-ih i snimila reakcije prolaznika u Sarajevu

Tu je i jaki hemijski piling lica nakon kojeg mnogi skidaju oguljenu kožu sa lica koristeći makaze. Koža izgleda kao da je izgorjela... I muškarci i žene skloni su raznim metodama čišćenja i održavanja kože čistom, isprobavajući razne kreme, tonike, maske, ali ovaj način nas je zaista iznenadio. 

Ni ispiranje voska iz ušiju nije toliko sigurno, znamo svi da nam ušni vosak ponekad jako smeta i da nam ušni štapići ne pomažu, ali primjer iz ovog videa mnogima bi vjerujemo bio bolan. 

Ovog ljeta jako je bio popularan i trend konturisanja lica kremama za sunčanje, a djevojke iz ovog videa isprobale su mnogo različitih nijansi zaštitnih faktora krema popularnih brendova, i ništa nisu postigle. 

Kada pričamo o obrvama, zaista ima mnogo polemika u svijetu kozmetike. Kraće, duže, puder, ošišane, pero, ali izbrijavanje malenim britvicama nikako ne dolazi obzir, počevši od jako tupih britvica, plastike pa sve do uraslih dlačica. Zato ne, ne pokušavajte ovo kod kuće, radije otiđite kozmetičaru.  

Za kraj, pogledajte trendove koji su obilježili 2023. godinu u videoprilogu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije