Izgovori koji će 'upaliti' kod vašeg šefa da ne dođete na posao

Fena
Izgovori koji će 'upaliti' kod vašeg šefa da ne dođete na posao
Pixabay / Ilustracija
Zaposlenici koji pate od migrena trebaju smisliti bolji izgovor kad javljaju da neće doći na posao jer tek svaki peti šef smatra to stanje ozbiljnim razlogom za izostanak s posla, prenosi britanski list Telegraph.

Isto tako, bolovi u leđima, nezgode te čak i operativni zahvati koji nisu hitni poput uklanjanja sive mrene ili ugradnje umjetnog kuka ne izazivaju razumijevanje kod poslodavaca i tek ih 37 posto smatra dostatnim razlozima za izostanak s posla, pokazalo je istraživanje koje je o bolovanjima provelo britansko osiguravajuće društvo AXA PPP Healthcare među 1000 poslodavaca, javlja Hina.  

No, prema istraživanju gripa je najprihvatljivije oboljenje koje opravdava bolovanje, a ono je izazvalo razumijevanje 41 posto poslodavaca. Iako kod poslodavaca dobro prolaze i mentalne bolesti poput stresa, depresije ili tjeskobe, istraživanje je pokazalo da zaposlenici najčešće skrivaju da su one pravi uzrok izostanka s posla. Prema istraživanju provedenom među tisuću zaposlenika čak 40 posto zatajilo bi šefu da na bolovanje mora zbog stresa, tjeskobe ili depresije.

Upitani zašto skrivaju pravu dijagnozu zbog koje odlaze na bolovanje 23 posto je odgovorilo da smatra da je njihovo zdravlje njihova privatna stvar, daljnih 23 posto boji se kako će se na njih gledati, 15 posto smatra da im se neće vjerovati, sedam posto boji se reakcije šefa i tri posto priznalo je da bi se sramilo zbog stvarnog razloga bolovanja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije