Ovo sigurno radite pogrešno: Kako pravilno razbiti jaje?

0
Radiosarajevo.ba
Ovo sigurno radite pogrešno: Kako pravilno razbiti jaje?
Foto: Unsplash.com / Ilustracija

Koliko puta ste u životu razbili jaje, ali su vam ljuske ostale u zdjelici, ili se razlilo žumance? Neki će lupiti jaje kašikom ili viljuškom, dok će većina nas udariti jajem u tavu kako bi ga što prije i lakše razbili.

Ali, čini se da su to krivi načini razbijanja jaja. Na popularnom Twitter profilu Today years Old, objavljen je video u kojem objašnjavaju kako pravilno razbiti jaje i mogli biste se iznenaditi. Naime, tajna je u podlozi u koju lupate jaje.

Na snimku tvrde (kasnije i potvrde videom), da je najbolje razbiti jaje u pravilnu, ravnu površinu, a ne u ćošak tave, kašike ili bila čega drugog. Kada jaje padne izravno na ravnu podlogu, unutrašnja membrana jaja zadržat će bjelance i žumance unutra, te će ljusku držati na okupu, odnosno neće biti puno razlomljenih dijelova.

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

Sarajevo na kraju aprila: Mnogi provode dan u gradu, a evo ko najviše plijeni pažnju

I sam tip s videa je to dokazao, razbivši tri jaja za redom tako da ih je jednostavno bacio s visine na tanjir, piše Klik.hr.

Neobično, ali zabavno i učinkovito!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije