Ovo je žena sa najdužim nogama na svijetu: Gdje god dođe, u centru je pažnje

0
Radiosarajevo.ba
Ovo je žena sa najdužim nogama na svijetu: Gdje god dođe, u centru je pažnje
Foto: Instagram / Ana Davidova

Zdrav život je norma današnjice, a bavljenje sportom ne mora da bude dosadno ni uobičajeno, dokaz tome su brojni Instagram profili gdje se susrećemo sa mnoštvom ljudi koji pokazuju koliko je vježbanje važno i za duh i za tijelo.

Jedna od mnogih žena koja je pronašla sebe u zdravom načinu života je i Ana Davidova, prvakinja Sibira u ritmičkoj gimnastici i osnivačica studija za istezanje u Irkutsku. U svom studiju nudi četiri vrste treninga, a otvorila je i prostor za masažu i opuštanje.

Ana tvrdi kako je istezanje ključno, jer u njemu ograničenja nema, a svako može da izvede te jednostavne, a značajne vježbice. Ne opterećuje zglobove, poboljšava cirkulaciju krvi, sprječava povrede i donosi emocionalno blagostanje, prenosi IrkutskMedia.

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Pogledajte kako je Fenerbahce izbačen nakon penala: Edin Džeko i društvo šokirani u Istanbulu

Ona, također tvrdi kako vježbe istezanja i treninzi pomažu i kod stanja psihičkih blokada, jer nije uvek samo riječ o fizičkoj dobrobiti koje možete da imate od praktikovanja vježbi koje Ana podučava, već uz pomoć dubokog istezanja možete da poboljšate i psihičko stanje.

Ističe kako je za trenera ove vrste sporta izuzetno važno da zna korektno da komunicira i da poznaje tehniku izvođenja vježbi. A ključno je, kako kaže, emocionalno i psihički raditi s učenicima.

Treneri moraju da budu superprofesionalci u svom području, koji moraju apsolutno da razumiju sve što je vezano za istezanje.

Ispunjen, zdrav način života jeste bavljenje aktivnošću koja vam ne samo da pomaže da zategnete tijelo, već vam pomaže i da dovedete vaše misli u red. Da sport može da bude jednostavan dio užurbanog života dokaz je ova upravo ljepotica, piše Žena.blic.rs.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije