Ovo je najčešćih 5 grešaka koje radimo prilikom korištenja regeneratora

Radiosarajevo.ba
Ovo je najčešćih 5 grešaka koje radimo prilikom korištenja regeneratora
Printscreen / Korištenje regeneratora

Za većinu ljudi, svako pranje kose se pretežno sastoji od običnog šampona, mnogo regeneratora i čestog korištenja maske za kosu.

Međutim, frizeri smatraju da postoje određene stvari koje bi se trebale izbjegavati.

U nastavku teksta vam donosimo neke od njih.

Nanošenje regeneratora na korijenje

Najveća greška koju obično činimo je nanošenje regeneratora na korijen kose. Iako šampon održava vaše vlasište zdravim, regenerator je namijenjen brizi o dužini vaše kose.

"Šamponirajući kosu, čistite kožu vlasišta i uklanjate ulja i ostatke frizerskih proizvoda", kaže poznata frizerka Michelle Cleveland.

Dodaje da ukoliko biste stavili regenerator na vlasište, samo biste ponovo uvodili ta ulja na svoju kožu a to je suprotno od onoga što pokušavate učiniti. Naime, ovo rezultira ravnom i manje voluminoznom kosom.

Primjenjujući ga na pogrešan način

Nije važno samo gdje nanosite svoj proizvod, već i kako ga nanosite.

„Važno je da ga ravnomjerno nanesete na dijelove vaše kose gdje je najviše zapetljana, najoštećenija i najviše pod stresom “, kaže Trey Gillen, umjetnički direktor brenda za njegu kose Sachajuan.

Trebate nanijeti malu količinu regeneratora na krajeve kose, zatim češljem sa širokim zubima ili prstima da provučete regenerator kroz ostatak kose. Ostavite proizvod da odstoji nekoliko minuta prije nego što ga isperete mlakom vodom.

Ne dopuštajući mu da se pravilno upije

Pranje kose za jednu osobu može biti pitanje vremena, dok neko drugi može potrošiti više od 20 minuta na cijeli postupak.

Ako pripadate toj prvoj kategoriji, možda griješite što niste dopustili da vaša kosa upije vaš regenerator.

Najbolja praksa je ostaviti proizvod da odstoji barem nekoliko minuta prije ispiranja. Uz to, primijetit ćete veliku razliku ako povremeno koristite masku za kosu.

Upotreba previše ili premalo proizvoda

„Ako se vaša kosa osjeća teškom nakon pranja i sušenja, previše ste je koristili. Ako se i dalje osjeća suho i grubo, niste ga dovoljno iskoristili ”, objašnjava Cleveland.

Ako vaš češalj ili prsti lako prolaze kroz kosu, stavili ste pravu količinu proizvoda. Ako i dalje imate problema, jednostavno dodajte još jednu manju količinu. Uz to, nećete morati koristiti regenerator svaki put kad operete kosu.

Ljudi s tankom i glatkom kosom mogu nekada preskočiti korištenje regenerator.

Korištenje pogrešnog proizvoda

Kada tražite uređaje, na raspolaganju vam je mnoštvo opcija. Regenerator za suhu kosu, za kovrče ili za obojenu kosu. Ali koju odabrati?

„Silikoni i dimetikoni obično se koriste u jeftinijim regeneratorima, jer daju izgled meke i zdrave kose čineći je sjajnom. Ali ti su sastojci vrlo umjetni i uopće nisu zdravi za vašu kosu “, upozorava Cleveland.

Umjesto toga, potražite proizvode koji sadrže prirodna ulja, poput jojobe, kokosa ili organa. Također imajte na umu da ako ustanovite da vam se kosa tanji, pripazite da ih ne koristite previše jer previše ovih ulja može stvoriti mastan izgled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije