Ove tri stvari nikako ne smijete reći na razgovoru za posao

0
Radiosarajevo.ba
Ove tri stvari nikako ne smijete reći na razgovoru za posao
Foto: Pexels / Razgovor za posao

Bonnie Dilber, influencerica za zapošljavanje, stekla je veliki broj pratilaca na TikToku zahvaljujući svojim korisnim savjetima, međutim, njen najpopularniji video ne govori o pravilnom formatiranju biografije, već se fokusira na tri stvari o kojima bi svi trebali "prilagoditi istinu" tokom svakog intervjua.

Ovo su tri stvari koje je ona navela.

Negativni odnosi s kolegama

Bonnie ističe: "Ako napuštate posao zbog nesuglasica s nadređenima ili kolegama, preporučuje se da o tome lagano prešutite.

Danijela Martinović prokomentarisala Lejlu Filipović: "Ona je lijepa žena, a ja se osjećam kao..."

Danijela Martinović prokomentarisala Lejlu Filipović: "Ona je lijepa žena, a ja se osjećam kao..."

Umjesto da iznesete negativnosti, izjavite nešto poput: 'Sve ide dobro, ali želim se suočiti s većim izazovima.'"

Nervoza/Ilustracija

Pravi razlog želje za poslom

Lovac na glave prepoznaje da "svi ljudi traže posao zbog novca i beneficija", ali savjetuje da to ne otkrivate budućem poslodavcu. Umjesto toga, preporučuje isticanje strasti prema misiji firme i uklopljenosti u njenu kulturu.

Planovi za budućnost

Kada je riječ o dugoročnim planovima, Bonnie potiče na optimizam. Bez obzira na stvarne namjere, sugerira da se iznese predstava kako će se dugoročno angažirati u firmi, čak i ako su stvarni planovi drugačiji.

@bonniedilber

Companies want to hire top talent that will grow with them over time. Here are three things you're going to want to lie about to present yourself in this way. #interviewtips #jobseekers #jobsearch #interviews #recruiting #careertok

♬ original sound - Bonnie Dilber

Bonnie naglašava da su poslodavci svjesni takvih taktika te da je ključno izdvajati se iz mase i pokazati da možete ponuditi nešto više od osnovnog. Njezini savjeti su podijelili mišljenja gledatelja, a neki smatraju da takve taktike demoraliziraju, dok drugi izražavaju frustraciju zbog korporativnih igara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije